Evenimentul Zilei și Capital, parteneri ai Complexului Educațional Laude-Reut cu ocazia organizării unui concurs de eseuri pe tema Holocaustului

Sursă: laude-reut.ro

Evenimentul Zilei și Capital au devenit parteneri ai Complexului Educațional Laude-Reut, cu ocazia organizării unui concurs de eseuri pe tema Holocaustului. Concursul vine pe fondul unor lacune uriașe în mediul civil în ceea ce privește Holocaustul.

Evenimentul Zilei și Capital, parteneri ai Complexului Educațional Laude-Reut cu ocazia organizării unui concurs de eseuri pe tema Holocaustului

Evenimentul Zilei și revista Capital au devenit parteneri în cadrul concursului de eseuri ”Adevăr și memorie. Antisemitism și Holocaust în România”, un concurs demarat pe data de 1 februarie.

Concursul, organizat sub umbrela Ambasadei Germaniei la București, a Ambasadei Israelului la București, a Ambasadei SUA la București, a Universității Româno-Americane, a Inspectoratului Școlar București și a inspectoratelor școlare din Iași, Vaslui, Bacău, Suceava, Sibiu și Argeș, se va termina pe data de 28 februarie.

La organizarea acestuia au mai participat Complexul Educațional Laude-Reut, universități și școli din toată țara. Comisia de jurizare va fi formată din inspectori de specialitate și un reprezentat al institutului Elie Wiesel.

Holocaustul a constituit una dintre marile tragedii ale istoriei universale. Acesta se referă la uciderea a aproximativ șase milioane de evrei, de toate vârstele, majoritatea din Europa, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, ca parte din „Soluția Finală a problemei evreiești”, termen care desemnează programul de exterminare a evreilor, plănuit și executat de regimul național-socialist din Germania, condus de Adolf Hitler și de colaboratorii acestuia”, se arată pe site-ul oficial al concursului.

Cine se poate înscrie în concurs

Potrivit site-ului oficial laude-reut.ro, concursul se adresează elevilor din clasele IX-XII, cadrelor didactice (specialitatea istorie, socio-umane, limba română, limbi moderne) și studenților care sunt înscriși la facultăți cu profil istoric, socio-umane de la universitățile din România.

De asemenea, pe același site se arată că tematica concursului cuprinde teme precum: Învățăminte ale istoriei – predarea Holocaustului, Abordări metodologice la lecția de istorie privind Holocaustul, Modalități de combatere a extremismului și antisemitismului la lecția de istorie și Atitudini față de extremism și antisemitism în viața de toate zilele.

Eseul va trebui să cuprindă 300 de cuvinte și să fie inspirat din tematica concursului. În plus, eseul și formularul de înscriere vor fi trimise în același mesaj de email la adresa 1700ani@laude-reut.ro, nu mai târziu de 28 februarie.

Fiecare grup de participanți menționat anterior va avea câte cinci câștigători, astfel: premiul I, premiul II, premiul III și două mențiuni. De asemenea, toți participanții vor primi diplome de participare.

Aceste eseuri, spune Leude-Reut, vor fi publicate într-o lucrare de tip mărturie dedicată comemorării a 1700 de ani de istorie și cultură evreo-germană.

FORMULAR-DE-INSCRIERE-CONCURS-DE-ESEURI_-FINAL