Nimeni nu iese din magazin fără o sticlă de suc. Băuturile răcoritoare sunt apreciate de oameni, indiferent de vârstă, însă deși majoritatea le beau cu plăcere, puține persoane știu ce pericol se ascunde în sticlele acidulate.
Recent, specialiștii medicali au informat că sucurile acidulate, consumate zilnic, afectează grav oasele.
Ce se întâmplă dacă bei suc zilnic?
O singură cană de suc acidulat conţine 10 linguri de zahăr, adică porția întreagă de zahăr pe care un om ar trebui să o consume într-o zi.
După 20 de minute de la consum, nivelul de glucoză și de insulină cresc în organismul nostru, iar ficatul transformă zahărul în grăsime.
După 40 de minute, cafeina din suc este absorbită complet. Fluxul sanguin creşte, iar ficatul eliberează şi mai mult zahăr în sânge, apoi creierul blochează receptorii hormonali pentru adenozină, iar astfel apar senzațiile de oboseală.
După 45 de minute, secreţia de dopamină creşte, iar după 50 de minute, fosfatul de magneziu, acidul fosforic, zincul şi calciul accelerează digestia.
După o oră întreagă, mineralele care ar trebui să ajungă în oase sunt excretate în urină, apare senzația de energie și începem să avem schimbări bruște de comportament, conform girly.ro.
Dacă deja te-am convins să renunți la băuturile acidulate din magazin, să știi că poți încerca câteva alternative naturale și benefice pentru siluetă, precum sucurile din legume și fructe pentru detoxifiere.
Sucuri minune pentru detoxifierea de după sărbători! Curăță ficatul, dar și restul organelor vitale
Unul dintre sucurile detoxifiante are la bază lămâie și sfeclă roșie. Se bagă într-un storcător: 6 tulpini de țelină, o jumătate de lămâie, 1 sfeclă roșie, 1 cană coriandru, 1 bucățică ghimbir proaspăt ras. Sucul se servește imediat, cât ingredientele sunt încă proaspete.
O altă alternativă de suc este cel de morcovi și sfleclă roșie. La storcător se adaugă: 2 morcovi, 2 bucăți sfeclă roșie, 1 lămâie, 1 bulb de molură. Sucul se consumă imediat ce este gata, sau se poate păstra la frigider timp de 24 de ore.
Un alt suc și mai aromat este cel care are la bază portocale și țelină. Astfel, în storcător se amestecă: 2 portocale fără coajă, 1 lămâie fără coajă, o jumătate de țelină, o jumătate de cană cu pătrunjel și se consumă imediat.