Tableta are o greutate de 330g şi o grosime de numai 9.3 mm, iar la interior se găseşte un procesor dual core de 1,5 Ghz, memorie RAM 1 GB şi spaţiu de stocare de 8 GB , extensibil la 32 GB prin card microSD. În ceea ce priveşte conectivitatea, tableta este echipată cu porturi USB, HDMI şi Wi-Fi

„În România utilizatorii preferă din ce în ce mai mult tabletele Android care au ajuns, în trimestrul I – 2013, la o cotă de piaţă de peste 80%. În cadrul tabletelor Android modelele de 7" se bucură de cea mai mare popularitate cu o cotă de piaţă de peste 50%. Cu tableta Evotab HD venim în întâmpinarea pieţei româneşti cu un model care redefineşte experienţa Android, oferind în acelaşi timp performanţă şi portabilitate, fiind cea mai uşoarăşi subţire tabletă românească de 7", a declarat Liviu Nistoran, CEO Evolio.

Noua tabletă Evotab HD este disponibilă pentru precomenzi pe site-ul www.evolioshop.com la preţul de  479 lei şi va fi disponibilă în toate magazinele de retail din a doua jumătate a lunii aprilie.