Încă o săptămână de creştere pentru Bursa de Valori Bucureşti (BVB), atât pe seama evenimentelor interne (propunerea de eliminare a pragului de 5% pentru deţinerile în capitalul social al Băncii Transilvania şi discuţiile legate de alegerile în Consiliile de Administraţie şi ridicarea pragului de deţinere la Societăţile de Investiţii Financiare), cât şi a contextului bursier extern care din nou a fost pozitiv (noi maxime zonale pentru indicii americani şi o parte din indi
Încă o săptămână de creştere pentru Bursa de Valori Bucureşti (BVB), atât pe seama evenimentelor interne (propunerea de eliminare a pragului de 5% pentru deţinerile în capitalul social al Băncii Transilvania şi discuţiile legate de alegerile în Consiliile de Administraţie şi ridicarea pragului de deţinere la Societăţile de Investiţii Financiare), cât şi a contextului bursier extern care din nou a fost pozitiv (noi maxime zonale pentru indicii americani şi o parte din indicii europeni).
Singurul eveniment puternic negativ a fost legat de sancţiunile date de Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare societăţii de intermediere Broker Cluj şi conducerii acesteia care au şi determinat scăderea puternică a preţului acţiunilor acestui emitent. Evenimentul a fost însă ignorat de piaţă, neavând un impact asupra evoluţiilor celorlalte companii.
Atât la BVB, cât şi pe plan extern, imaginea de ansamblu rămâne pozitivă, deşi chiar în aceste zile mai toţi indicii se află la un foarte important prag de rezistenţă. Dacă o veste negativă mai importantă va apărea acum pe plan extern, ea are şanse să inducă o schimbare pe termen scurt a sentimentului investitorilor şi, ca atare, o corecţie a tuturor burselor. Câtă vreme aşa ceva nu se întâmplă, investitorii rămân predominant pe poziţii de cumpărare. Cred însă că întrebarea nu este „dacă“, ci „când“ o astfel de inversare temporară se va instala. Din portofoliu am vândut doar acţiunile Alumil Rom Industry (ALU) şi Biofarm (BIO), titluri rămase după vânzările parţiale făcute săptămâna anterioară.