Situaţia bursei bucureştene a continuat să se îmbunătăţească atât în ceea ce priveşte evoluţia preţurilor, cât şi a lichidităţii. Evenimentele pozitive care au readus interesul investitorilor faţă de acţiunile româneşti au fost deopotrivă interne (acordul cu Fondul Monetar Internaţional) şi externe (câteva comunicate pozitive pentru indicatori macroeconomici din Statele Unite ale Americii şi, ca atare, evoluţia puternic pozitivă a indicilor burselor mature).
Probabil, însă, că vom intra şi într-o perioadă de corecţie a acestor creşteri. După cum arată evoluţia de vineri, este posibil ca această corecţie să înceapă chiar săptămâna aceasta. Ea este însă destul de firească după aproape patru săptămâni de creştere, în care indicii BVB au urcat cu 30%-45%, iar cei americani şi europeni cu 15%-22%. De asemenea, printre cele mai câştigate companii din această perioadă sunt cele financiare.
După cum arată lucrurile în prezent, ne aşteptăm ca, odată consumată această corecţie, indicii să rămână în continuare departe de zona minimelor anului în curs şi vor reveni pe tendinţa de creştere în cursul lunii aprilie. Deocamdată, păstrăm perspective optimiste cu privire la evoluţia burselor, deşi pe planul economiei reale încă nu avem niciun semnal credibil că am ieşit din criză şi, probabil, nici nu vom avea multe luni de-acum înainte.