Evolutia pietelor internationale de capital este oscilanta, mergand de la cresteri record ale ultimelor saptamani, la bursele asiatice, pana la scaderi modeste, la bursele europene.

Cea mai mare crestere a fost consemnata de catre Bursa de la Hong Kong unde principalul indice, Hang Seng, a consemnat un salt de 5,59 procente, in special datorita evolutiei bune a companiilor financiare si a celor de asigurari.

Astfel, Bank of Communications a crescut cu 6,42%, Bank of China cu 4,42%, iar China Life Insurance cu 5,63%.

La Bursa de la Tokyo, Nikkei Stock Average 225 a crescut pana la maximul ultimelor patru saptamani, respectiv pana la 8.396 puncte.

Cresterea Bursei de la Tokyo a fost determinata in special de evolutia buna a companiilor auto care este pusa pe sentimentul pozitiv determinat de anuntul autoritatilor americane ca s-a ajuns la un acord de principiu privind planul de salvare a industriei auto.

In Europa, la doua ore de la deschiderea principalelor burse se inregistrau scaderi moderate la Londra si Paris, putin peste o jumatate de procent, iar la Frankfurt DAX era practic pe zero.

In ceea ce priveste Bursa de Valori Bucuresti, toti indicii, fara exceptie, inclusiv cei sectoriali, erau pe rosu la ora 12:00, sacaderile fiind insa mai mici de 0,3 puncte procentuale.