Alegerile din 2024, fraudate
Într-un nou episod al emisiunii ”Evenimentul istoric”, difuzat pe canalul de YouTube ”HAI România!”, jurnalistul Dan Andronic l-a avut ca invitat pe Sebastian Constantin Popescu, medic veterinar la bază, politician prin vocație, jurnalist din instinct, bucătar la nevoie și… fost candidat la toate. Sau aproape toate.
Când nu salvează animale sau nu candidează la prezidențiale, Sebi vorbește. Și când vorbește, spune exact ce gândește. Fără filtru, fără PR, fără caterincă ieftină – doar realitate. Brută, ironic ambalată, ușor amară și complet neconvențională.
În cadrul emisiunii, cei doi vor vorbi despre politicieni care uită să fie oameni, presă care joacă alba-neagra și cetățeni care încă mai speră.
Sebastian Constantin Popescu a declarat că și-a depus candidatura pentru a treia oară, având în vedere situația din decembrie, când, potrivit Hotărârii nr. 3 a CCR, alegerile au fost anulate. El a explicat că, din punct de vedere legal, procesul electoral nu a fost finalizat.
”Candidez acum, a treia oară practic, ținând cont de ce s-a întâmplat în decembrie. Pentru că, potrivit Hotărârii 3 a CCR alegerile s-au anulat. Practic ele nu au fost finalizate din punctul de vedere al legii, să spunem așa.
Ne-am consultat cu colegii în 7 decembrie, la o zi după decizia istorică a CCR-ului și s-a luat decizia să redepunem candidatura.
Practic, este un fel de finalizarea procedurii de anul trecut, să spunem așa”, spune Sebastian Constantin Popescu.

Sebastian Constantin Popescu consideră că alegerile au fost fraudate
Jurnalistul Dan Andronic l-a întrebat mai apoi ce părere are despre alegerile prezidențiale din 2024. Invitatul de vineri, 28 martie, este de părere că alegerile de anul trecu au fost fraudate. De asemenea, el spune că decizia luată de către Curtea Constituțională a României (CCR) este una justă.
Sebastian Constantin Popescu a mai spus că el a fost singurul dintre cei 13 candidați la alegerile prezidențiale de anul trecut care l-a contestat pe Călin Georgescu.
Acesta a reamintit că, în campanie, a fost alături de Călin Georgescu în nouă emisiuni televizate și că în niciun moment nu a considerat că acesta ar putea să ajungă măcar în top 10 politicieni votați, darmite pe primul loc.
Ulterior, acesta spune că informațiile pe care le-a avut cu privire la Călin Georgescu, pe care le-a folosit în contestație, au fost informații din spațiul public, el neavând nicio legătură cu Serviciile.
”Justă și corectă raportat la ceea ce s-a întâmplat (…) din toate punctele de vedere.
Uitați un lucru. Cine sunt eu? Cel care a contestat, singurul candidat din cei 13 posibili, care puteau să-l conteste, pe domnul Călin Georgescu.
(…) Acolo, ce am declarat eu, confirmă Hotărârea nr. 3 a CCR și, ulterior, anchetele care sunt în derulare.
(…) Informațiile le-am avut din spațiul public, dar le-am pus cap la cap (…) nici măcar o secundă eu nu am considerat că acel domn candidat are vreo șansă să intre pe locul 10, nu pe primul loc”, a precizat Sebastian Constantin Popescu.
Cine este Sebastian Constantin Popescu?
Încă din adolescență, a fost atras de lumea medicală și, în special, de medicina veterinară. În 1994, a început să studieze la Liceul Agricol din Bălcești, unde a obținut performanțe remarcabile, devenind șef de clasă. După patru ani de studiu intens și experiență practică în îngrijirea animalelor, și-a încheiat parcursul liceal cu o medie de 8,88, consolidându-și astfel drumul către o carieră în domeniul veterinar.
Deși dedicat medicinei veterinare, a descoperit o altă pasiune – jurnalismul. În 2009, a lansat platforma de știri ExclusivNews.ro, care a devenit rapid un proiect de succes. Pasiunea pentru presă își avea rădăcinile încă din perioada facultății, când a contribuit la diverse publicații și televiziuni locale. În 2012, a luat decizia de a se dedica jurnalismului și antreprenoriatului media, devenind fondatorul și directorul editorial al platformelor ExclusivNews.ro și RecentNews.ro.
În 2015, inspirat de dorința de schimbare, a pus bazele Partidului Noua Românie (PNR), o inițiativă politică menită să promoveze transparența, meritocrația și integritatea în societatea românească. Convingerea sa că România merită un viitor mai bun l-a determinat să se implice activ în viața publică, militând pentru reforme reale și soluții concrete la problemele economice și sociale ale țării.
Întregul podcast poate fi vizualizat pe link-ul de mai jos.