Consultantul de imagine Cătălin Dumitru a explicat în cadrul podcastului „Legea Junglei”, de pe canalul de YouTube „HAI România”, că a fost o campanie relativ ciudată.

Alegerile în Legea Junglei

Consultantul de imagine spune că „a fost o campanie relativ ciudată”, în contextul în care este prima dată când au fost comasate alegerile cu alegerile europarlamentare.

Pe de o parte, spune el, a fost o companie care a reușit într-un final să scoată un număr important de oameni la vot.

Cătălin Dumitru spune că acest lucru este întotdeauna benefic pentru societate.

Potrivit explicațiilor oferite el, specialiștii se așteptau „la un număr mare la vot”, deoarece n-am avut alegeri timp de 4 ani.

„A fost o campanie relativ ciudată, pentru că este prima dată când au fost comasate alegerile cu alegerile europarlamentare. Pe de o parte, o companie care a reușit într-un final să scoată un număr important de oameni la vot. Asta este întotdeauna benefic pentru societate. Ne așteptam la un număr mare la vot, pentru că n-am avut niciun tip de alegeri timp de 4 ani”, a declarat consultantul de imagine Cătălin Dumitru.

Laurențiu Dan Ionescu
Laurențiu Dan Ionescu SURSĂ FOTO: YouTube

Oamenii au simțit nevoia să-și spună punctul de vedere

De asemenea, consultantul de imagine spune că oamenii au simțit nevoia să-și spună punctul de vedere. Un alt aspect care iese în evidență, spune specialistul, este alianța PSD-PNL. Aceasta a existat în anumite zone, în timp ce în altele nu a fost prezentă.

Cătălin Dumitru spune și că a fost „un experiment interesant”. Vedem că în Parlamentul European se duc într-o proporție foarte mare două familii politice mari europene, spune el.

„Oamenii au simțit nevoia să-și spună punctul de vedere. A fost ciudată pentru că a existat această alianță în anumite zone. În alte zone nu a fost această alianță între PNL și PSD. A fost ciudat și pentru că am văzut o radicalizare a discursurilor celor două partide din opoziție, USR și AUR. A fost totuși un experiment interesant (…) vedem că în Parlamentul European se duc într-o proporție foarte mare două familii politice mari europene.

Întreaga ediție a podcastului poate fi urmărită AICI.