ora 14: ”Astăzi eu cred că românii primesc o veste bună. Toți cei care doresc să ajungă pe litoral pot să economiseadă timp și bani, iar constănțenii vor scăpa de trafic, ami ales din 30 septembrie când se vor finaliza lucrările de la podul de la Cernavodă”, a declarat premierul Emil Boc.

Premierul a  apreciat că lucrarea a fost terminată cu două zile înainte de termen.
ora 13,45: Atât premierul, cât și ministrul transporturilor au ajuns la fața locului, iar Anca Boagiu i-a prezentat lui Emil Boc graficul lucrărilor.
Capital.ro v-a prezentat de ieri schițele potrivit căroră până în luna iunie a anului viitor va fi finalizat întregul tronson, cât și centura Constanței.
Ministrul Transporturilor Anca Boagiu i-a precizat premierului că în noiembrie vor fi finalizate parțial lucrările la tronsonul Medgidia-Constanța și la centura ocolitoare a Constanței, urmând ca cele două proiecte să fie gata cu totul în iunie 2012, scrie evz.ro. ora: 13,30 Turiştii pot circula de astăzi, de la ora 14.15, pe noul tronson de 22 km din Autostrada Soarelui, evitând astfel aglomerația din Constanța. Potrivit informațiilor furnizate de Daniela Drăghia, directorul general al Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR) un kilometru de pe centura Constanței a costat 5,5 milioane de euro, iar prețul unui kilometru de pe tronsonul de autostradăMedgidia-Constanța s-a ridicat la 5,2 milioane de euro.

Reporterii noștri au vizitat joi șantierul noului tronson de autostradă ce va fi deschis circulației, unde am găsit-o pe ministrul transporturilor, Anca Boagiu
Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a ajuns, joi, pe șantierul de la centura Constanței și tronsonul de autostradă de la Medgidia la Constanța, pentru a se interesa de stadiul lucrărilor.
Astfel, am aflat că mâine vor fi deschiși circulației 22 de km de autostradă, față de 21 de km așa cum se declara inițial, iar din aceștia 7 km fac parte din varianta ocolitoare a municipiului Constanța iar 15 km din tronsonul de autostradă Medgidia-Constanța.
Pe cei șapte kilometri se va putea circula pe ambele benzi ale celor două sensuri, iar pe porțiunea de autostradă pe o singură bandă pe fiecare sens, ne-a spus ministrul transporturilor.
Traseul pe care se va putea circula începe de la intersecţia cu DN 3 în zona localităţii Basarabi, continuă până la nodul rutier cu Varianta de ocolire a municipiului Constanţa şi până la intersecţia cu DN 39 spre Mangalia.
Mai exact, tronsul de autostradă se face la 2 km de localitatea Murfatlar. Pe autostradă se poate circula pe 15 km, iar de aici se intră pe centura Constanței. Dup cei 7 km se iese în DN39 care face legătură cu stațiunile din sudul litoralului.

Citeşte şi De vineri se va putea circula pe încă 21 km din Autostrada Soarelui Sursa foto: Feri Predescu