Profesorul Armand Goșu, specialist în spațiul ex-sovietic a fost invitatul lui Ionuț Cristache din podcastul de marți, 11 octombrie. Acesta a vorbit, printre altele, despre o mare problemă a autorităților din România în legătură cu războiul din Ucraina, comunicarea.
Armand Goșu, profesor specialist în spațiul ex-sovietic a vorbit în cadrul podcastului de azi despre implicarea statului român în informarea populației despre efectele războiului din Ucraina. În opinia sa, oficialii din România nu comunică pe acest subiect și dina ceastă cauză mulți români „sunt pur și simplu speriați”.
Oamenii sunt pur și simplu speriați
„Nu există o comunicare din partea oficialilor români pe subiectul războiului, și probabil oficialii români au încercat să își înlocuiască atribuțiile cu niște oameni secundari, oameni care pot fi identificați ca niște persoane apropiate Guvernului, oameni care sunt cablați la Serviciile Secrete. Așa oamenii sunt pur și simplu speriați, că nu înțeleg exact ce se întâmplă”, a declarat Armand Goșu.
De asemenea, acesta punctează și o altă problemă legată de presă, dar și de educație. Armand Goșu spune că țara noastră are nevoie de „oameni mai responsabili în presă”, care știu „ce trebuie să transmită” populației în ceea ce privește conflictul ucrainean.
„Este o problemă și de media dar și de educație, ce se întâmplă la noi, este cam așa, te poziționezi față de acest război în funcție de criterii ideologice.
Aici este planul statului. Avem nevoie de niște oameni mai responsabili în presă, oameni care să știe ce trebuie să transmită”, a mai spus specialistul.
Experții din România povestesc despre o altă realitate
Armand Goșu mai spune că românii simpatizează cu poporul ucrainean și acest lucru s-a văzut cel mai bine la începutul războiului. Pe de altă parte, el consideră că „experții din România” sunt rupți de realitate în privința conflictului și acest lucru ar trebui să fie foarte important având în vedere apropierea României de Ucraina.
În același timp Armand Goșu subliniază situația de la Washington, acolo unde „se spun lucrurile poate prea adevărate”.
„Mi se pare că România simpatizează poporul ucrainean, acum nu se mai observă așa tare, însă la începutul operațiunii era extrem de evident.
Experții din România mie mi se pare că povestesc despre o altă realitate, nu cea pe care o prezintă toate statele civilizate.
La București, ar trebui să fie situația prezentată corect, deoarece este un oraș care este foarte aproape de Kiev față de Washington, unde cu adevărat se spun lucrurile poate prea adevărate”, a conchis profesorul în cadrul podcastului de pe canalul de YouTube, EVZ Capital.