Directorul general adjunct al Bere Azuga, Tudor Dumitru, a declarat, joi, in exclusivitate pentru Capital Online ca societatea pe care o reprezinta intentioneaza sa detina o cota de 2,5% din piata nationala de bere in anul 2009.

„Dorim sa ajungem la o cota de 2,5% din piata nationala de bere, ceea ce va reprezenta o crestere importanta de la nivelul actual de 1,2%. Din pacate nu putem avea aprecieri exacte cu privire la cresterea generala a pietei de bere din Romania pana peste un an si de aceea, aceasta tinta de crestere ia in calcul nivelul actual al pietei”, a explicat, pentru Capital Online, Tudor Dumitru. 

Reprezentantul Bere Azuga a precizat ca piata berii din Romania nu este deloc frunoasa din punct de vedere al mediului concurential, ci, mai degraba este chiar neprietenoasa. „Speram ca prin relansarea maricii de bere Azuga sa facem fata acestei piete, iar in acest sens planul nostru prevede in prima etapa pregatirea pietei de desfarece, urmand ca mai apoi sa ne dezvoltam cat mai bine reteaua de distributie la nivel national si local”, a spus, in cadrul evenimentului de relansare al marcii de bere Azuga.

Dumitru a mai spus ca anul viitor compania intentioneaza sa ajunga la un numar de 40 de reprezentanti comerciali, pentru a acoperi toate judetele, astfel incat capacitatea de distributie sa ajunga la 500.000 de hectolitri in 2009 si de un milion de hl in 2011.

Pe de alta parte, Violeta Moraru, director general al Bere Azuga a precizat ca asteptarile companiei sunt ca in anul 2009 cifra de afaceri sa ajunga la suma de 90 de milioane de lei, iar in 2010 la 135 de miloane.

Mai mult, Violeta Moraru a declarat ca exista intentia de listare a companiei pe o categorie superioara a pietei Rasdaq, urmand ca in termen de circa trei ani sa se treaca la listarea pe Bursa de Valori Bucuresti (BVB).