Campania electorală din România a ajuns subiect de ironie, fiind descrisă de jurnaliștii și comentatorii politici ca o „caricatură” plină de „personaje anoste” și „declarații pline de rumeguș politic”. În cadrul podcastului de joi, cu Hoandră, Comaroni si Turcescu, s-a analizat cu umor și sarcasm evenimentele politice curente, subliniind că, în aceste condiții, „e vremea să-i luăm la mișto, că în serios e mai greu să-i luăm”. Discuțiile au fost transmise live pe canalul de YouTube „HAI ROMÂNIA” și pe pagina de Facebook evz.ro.

Robert Turcescu, despre campania electorală

În cadrul podcastului de joi, cu Hoandră, Comaroni si Turcescu, s-a analizat cu umor și sarcasm evenimentele politice curente. Discuțiile au fost transmise live pe canalul de YouTube „HAI ROMÂNIA” și pe pagina de Facebook evz.ro.

Robert Turcescu a început discuția, prezentându-i pe invitații săi și subliniind tema principală a podcastului:

„Suntem în aceeași formulă de joi cu domnul Tavi Hoandră, fumându-și trabucul și îl salutăm, de asemenea, pe domnul Bogdan Comaroni. (…) Să vorbim despre campania electorală!”.

Această introducere, ușor amuzantă, a dat tonul unei discuții pline de critici la adresa scenei politice din România.

Tavi Hoandră a adus critici la adresa USR

Tavi Hoandră a criticat dur USR, afirmând că liderii partidului sunt niște „pitici de grădină”. El a subliniat că, atunci când te uiți la partidele prezentate în Parlament, poți observa că sunt persoane care au susținut „trotinetiștii” din partid, având totodată așteptări nerealiste să facă ceva pentru țară.

Hoandră a adus și un atac direct la adresa unor lideri ai USR, menționând că, privind-o pe Clotilde Armand, „te apucă groaza”, iar despre Fritz a spus că este „înțepenit”. De asemenea, a făcut referire și la Moșteanu, dar a mărturisit că nu își amintește numele acestuia.

„Păi, da, uită-te la ăștia, uită-te la piticii ăștia de grădină de la USR (…) Tu vezi ce-i acolo: Numai când te uiți la partidele prezentate în Parlament.

Sunt niște persoane care au votat cu trotinetiștii ăștia și au avut așteptări să facă ceva cu țara asta. Ăștia își anulează singura femeie mai normală dintre ei, bă.”, a spus acesta.

Hoandră a continuat cu un atac direct asupra unor lideri ai partidului, cum ar fi Clotilde Armand, despre care a spus:

„Te uiți la Clotilde și la înțepenitul de Fritz, te apucă groaza, mă, și la Moșteanu ăla, sau cum îl cheamă”, a continuat el.

Confuzia din interiorul USR

Robert Turcescu a comentat despre o conferință din interiorul USR, spunând:

„Pă mine cel mai tare în conferința de ieri a puciștilor ca să zicem așa de la USR, și vreau să-l arăt, ăsta a fost momentul în care eu am înghețat în fața ecranului.”

Turcescu a continuat cu o observație despre un politician din USR, comparându-l cu „soldatul japonez” care a fost „uitat într-o debara de la pandemie până acum.”

Potrivit acestuia, politicianul respectiv „stă cu masca pe față”, iar acest detaliu ar transmite un semnal despre „ce se întâmplă acolo.”

Critica politicienilor români

Tavi Hoandră a continuat cu o critică generală la adresa clasei politice din România, exprimându-și frustrarea față de modul în care politicienii au gestionat țara:

„Deci le spun oamenii la vot plecați dracu acasă, ei spun nu. Tot ei se laudă, rezolvă problemele, 30 de ani, în ultimii 10 ani au îngropat România e în datorii, suntem vai de capul nostru și ăștia ne povestesc cum ei trebuie să câștige, să rămână…”, a spus el.

Comentariul său a evidențiat o dezamăgire față de leadership-ul actual și promisiunile politice neîmplinite.

Intervențiile externe în politica românească

Bogdan Comaroni a adus în discuție un subiect mai delicat, spunând:

„Băi sunt de acord, cer foarte serios să se convoace CSAT. Nu râde că Călin Georgescu a zis că l-au dat jos și nu a avut voie nici să candideze și s-au anulat alegerile”, a spus el.

Comaroni a sugerat că alegerile ar fi fost influențate de factori externi, menționând intervențiile din partea unor agenți străini:

„Cred că a fost intervenția unui agent stradal străin, s-a făcut referire la Rusia, la toate alea și s-au anulat alegerile. (…) Cum a cronometrat, am văzut intervenția și atacul cetățeanului străin, german Dominic Fritz care nu are cetățenia română. Convocarea a fost făcută de cetățeana Clotilde Armand care ea la rândul ei are cetățenie franceză…”.

De asemenea, a criticat implicarea unui politician german în politica românească, făcând referire la Dominic Fritz, care „nu are cetățenia română” și a subliniat că „convocarea a fost făcută de cetățeana Clotilde Armand, care ea la rândul ei are cetățenie franceză.”

Controversele politice la nivel înalt

Discuțiile s-au concentrat pe modul în care politicienii din România sunt percepuți de public și asupra tensiunilor din interiorul partidelor politice.

Împreună, cei trei comentatori au abordat într-o manieră provocatoare diversele aspecte ale campaniei electorale, începând de la strategii controversate până la decizii care au stârnit reacții puternice în rândul cetățenilor.