Trebuie să realizezi că îți sunt egali și atunci va fi win-win. Altfel, va fi alt insucces din România...
România nu face excepție. Educația este, în principiu, un proces continuu, numai că acesta, în cazul copiilor gifted acesta trebuie aranjat în așa fel încât să dea rezultate fără traume.
La Romanian Gifted School li se oferă un mediu propice în care să se dezvolte, urmărindu-i abilitățile și personalizând procesul educațional. Aici, învățarea este abilitatea de a deține cunoștințe din diverse domenii și de a le combina într-un mod creativ.
Ne sunt egali
”Da, te raportezi la ei ca la niște egali pentru că ei îți arată că tu le facilitezi mai degrabă lecțiile, nu vii să-i inveți ceva și modul de raportare trebuie să fie unul win-win.
Și el are ceva să-ți ofere, nu tu doar adultul vii să pui cunoaștere către ei”, mai spune Simona Mitrea, în podcastul moderat de jurnalistul Sorin Andreiana.
Se pare că elevii gifted, încă de la vârste mici nu prea sunt atenți la școală tocmai pentru că lecțiile îi plictisesc, îi agasează, poate chiat îi deranjează.
Simona ilustrează astfel de situații cu exemplul lui Mircea Eliade. Acesta, în liceu nu era interesat de ceea ce i se preda pentru că le citise cam pe toate.
Scriitorul recunoaște că era slab după standardele școlare, dar, presat de familie, el, într-o vară, își ia toate cele opt corijențe. Dar de ce în vară? Tocmai pentru că nu trebuia să meargă la școală…
Se sare sau nu peste clase în România?
Confom legii, se poate sări un an pe ciclu. Deci clasele ce se pot sări sunt a doua, a șasea și a zecea, spune Simona Mitrea. Cu toate acestea, tot legea spune că nu poți termina liceul înainte de 18 ani…
Un nonsens mare cât China. Ascultați cât de clar explică fondatoarea RGS bucățica de haos de care se va lovi orice copil gifted…