Vodafone, al doilea operator de telefonie mobilă de pe piaţa locală, a semnat un contract cu Fonomat, care a fost până în luna aprilie cel mai important dealer Orange.

Fonomat are o reţea naţională de 166 de magazine, iar 60 dintre acestea urmează să fie rebranduite în perioada următoare cu sigla Vodafone, conform surselor Capital.ro.

Fonomat a fost până în luna aprilie unul dintre cei mai importanţi dealeri Orange. Liderul pieţei locale de telecomunicaţii  a ales să nu prelungească contractul cu Fonomat, alegând să se concentreze asupra eficienţei şi performanţei propriei reţele de magazine.

Fonomat s-a format prin achiziţionarea de către fondul de investiţii spaniol GED Private Equity a patru reţele GSM – Dasimpex, Puls, GSM Land şi Plus GSM. Fonomat a înregistrat în primele şapte luni ale anului trecut venituri totale mai mici cu 12%, potrivit lui Miguel Peralta directorul general al companiei.

Fonomat este cel mai mare retailer GSM independent de pe piaţă după Germanos care are 250 de magazine, în 110 oraşe.

UPDATE

„Vodafone România îşi extinde reţeaua de distribuţie printr-un parteneriat exclusiv cu Fonomat”, au confirmat pentru capital.ro oficialii Vodafone.

„Prin acest acord, Vodafone România îsi întăreşte reţeaua de distribuţie, intrând într-un parteneriat cu unul dintre cei mai importanţi dealeri de telecomunicaţii mobile, care comercializa până acum produsele competitorilor noştri”, a declarat Karsten Wildberger, Chief Commercial Officer al Vodafone România. 

Magazinele Fonomat se vor alinia standardelor de branding şi distribuţie Vodafone în cel mai scurt timp, urmând să continue să opereze sub numele Fonomat.

Acordul a fost încheiat în urma negocierilor cu fondul spaniol de investiţii Ged Capital.