Este un angajat al unei firme care se ocupă cu alte activități de intermedieri monetare din Sectorul 3 al Capitalei și a primit un salariu net de circa 112.000 euro pe lună. Pe locul al doilea în topul celor mai avuți salariați s-a plasat, în 2010, un angajat al unei agenții imobiliare din Sectorul 5 din București. Acesta a primit, anul trecut, un venit salarial 3,84 milioane lei (circa 913.000 euro).
Al treilea loc în clasament este deținut tot de un bucureștean, de data aceasta din Sectorul 1 și care oferă consultanță de management și pentru afaceri. Acesta a avut, în 2010, un salariu de 3,36 milioane de lei (799.000 euro).
Șapte bucureșteni în top 10
În total, primii zece cei mai bogați angajați de anul trecut au cumulat venituri în sumă de 33,3 milioane lei (7,9 milioane euro). Cea mai mare parte dintre cei mai bogați 10 salariați sunt din București, șapte dintre aceștia lucrând în Capitală. În rest, pe locul 7 este un angajat în comerțul cu fructe și legume din județul Prahova, pe locul 8 un salariat în domeniul fabricării de produse lactate și brânzeturi din Satu Mare, iar pe locul 9 un angajat la o companie care comercializează produse chimice din județul Ilfov.
Datele au fost extrase din evidenţa fiscală, constituită pe baza declaraţiilor depuse de către angajatorii/plătitorii de venituri din salarii şi asimilate acestora.
Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) precizează că venitul net din salarii se determină ca diferenţă între venitul brut şi contribuţiile obligatorii aferente, iar impozitul se stabileşte prin aplicarea cotei de 16% asupra venitului bază de calcul determinat ca diferenţă între venitul net şi deducerea personală acordată, cotizaţia sindicală plătită şi contribuţiile la fondurile de pensii facultative.