În ziua de joi, 15 septembrie, a avut loc o nouă ediție a podcastului EVZ Play! Invitatul special, fostul comisar european Corina Crețu, a făcut o dezvăluire interesantă despre Liviu Dragnea.
EXCLUSIV! Corina Crețu, dezvăluirea momentului despre Liviu Dragnea: Nu se făcea nimic pe vremea lui fără acord (VIDEO)
Așadar, fostul comisar european a declarat în cadrul podcastului de pe canalul de YouTube al EVZ Capital că „nu se făcea nimic fără acordul domnului Dragnea și nu se făcea nimic pe vremea lui”.
„Nu se făcea nimic fără acordul domnului Dragnea și nu se făcea nimic pe vremea lui. Miniștrii trebuiau să aibă curajul să spună, a fost un servilism la maximum pe care eu nu-l înțeleg. Tu ca ministru al Cercetării, sa ai la masă miniștrii din Suedia, Italia care dădeau bani pentru Măgurele.
Ministrul Cercetării a spus că el nu poate să ia nici o decizie până nu merge acasă, un proiect inovator care putea fi distrus, unde 300 de milioane au fost pierduți când a ajuns Mihai Tudose prim-ministru s-a apucat de podul de la Brăila, care acum este o operă de artă.
Oamenii trebuie să poată depune proiecte, companiile, primăriile trebuie să depună proiecte. Programul operațional regional este împărțit în 8 programe regionale, va exista un program regional separa pe sănătate, care nu a existat până acum, în valoare de 4,5 miliarde, informații pe care toată lumea ar trebui să le știe și nimeni nu le face publice neavând proiecte ce era în lucru mai avansat pentru 2021-2027 s-a băgat pe PNRR”, a declarat Corina Crețu la EVZ Play.
Avertismentul lansat de Corina Crețu
De asemenea, fostul comisar european a avertizat și că „nepoții noștri vor plăti peste 20 de ani aceste datorii care se fac în fiecare zi”.
„Se bagă foarte mult din fondurile europene pe consultanță, numai pe Sibiu-Pitești s-au înghițit milioane de euro. La ora asta se lucrează pe un studiu de fezabilitate încă din 2007, adică s-au gândit că acela este cel mai bună după ce s-au făcut încă 3,4 (…) deci se putea înaintea Târgul Mureș-Iași-Unghieni care este atât de important iar eu m-am oferit să fac studiu de fezabilitate în mod simbolic în 2018 și nu au acceptat, nu s-a depus nici o cerere. oameni care s-au gândit doar la interesele proprii.
Noi nu avem viziune pe ansamblu, peste 20 de ani când nepoții noștri vor plăti aceste datorii care se fac în fiecare zi iar fondurile nerambursabile au rămas la Bruxelles pentru că nu s-au depus proiecte nu vor mai exista nume, România și-a ratat șansa!
De la aderarea noastră la UE avem o grămadă de beneficii, însă pe de o altă parte avem și dezavantaje: la ora actuală decalajele dintre urban și rural s-au mărit foarte mult, la ora actuală avem un medic la 2000 de locuitori în mediul rural, de 11 ori mai puțin fașă de mediul urban, una dintre luptele noastre ar trebui să fie să revigoram satele din România.
Avem nevoie de o viziune pentru țară, există un document care se numește, este solicitat și de ONU, „proiectul de dezvoltare până în 2030” care ar putea fi un ghid… sunt aceste proiecte operaționale care te obligă să faci un proiect mare.
Pentru proiectul cu cele 3 spitale regionale ne-am bătut să le avem și nu le facem, la noi funcționează așa, te chinui să obții bani iar după ce reușești îi blochezi, îi parchează și așteaptă să fie accesați”, a completat Corina Crețu.