Distrugerea partidelor naționale
Cristian Terheș, unul dintre candidații la președinția României, a fost prezent în cel mai recent episod al podcastului ”Hai live cu Turcescu”, difuzat exclusiv pe canalul de YouTube ”HAI România”.
În cadrul emisiunii, acesta a discutat despre mai multe teme, printre care strategia sa politică și proiectul prezidențial.
În 2004, acesta a auzit o discuție în Washington, în timpul unei recepții organizate după aderarea României la NATO.
În cadrul acelei discuții, s-a spus că obiectivul Germaniei și Franței, la nivel european, ar fi distrugerea statelor națiune din Europa.
Primul pas în această direcție ar fi distrugerea partidelor naționale, printre care se numără Partidul Național Țărănesc Creștin Democrat (PNȚCD) și Partidul Național Liberal (PNL).
”(…) În 2004, am auzit o discuție în DC, când a fost o recepție după intrarea României în NATO, că obiectivul Germaniei și Franței, la nivel european, este de distrugere a statelor națiune din Europa.
Primul pas este distrugerea partidelor naționale (…) Partidul Național Țărănesc Creștin Democrat (PNȚCD) și PNL”, spune acesta (…)” a precizat acesta.
Viitorul în Uniunea Europeană
Întrebat de către jurnalistul Robert Turcescu ce părere are cu privire la viitorul Uniunii Europene, Cristian Terheș se arată pesimist.
Cristian Terheș a exprimat pesimism cu privire la viitorul Uniunii Europene în contextul noului mandat al Ursulei von der Leyen, afirmând că nu se așteaptă la ieșiri din Uniune. El a subliniat că Marea Britanie a reușit Brexitul din motive geografice, iar pentru alte state, în special cele situate în mijlocul Europei, ieșirea din UE este complicată.
Cristian Terheș a explicat că, după al Doilea Război Mondial, fondatorii proiectului european, care erau în mare parte creștini practicanți, au avut ca obiectiv crearea unei comunități care să promoveze pacea prin prosperitate. Totuși, el a criticat politica lui von der Leyen din ultimii cinci ani, susținând că în loc să aducă prosperitate, a condus la sărăcie. Potrivit lui, dacă prosperitatea contribuie la pace, sărăcia nu contribuie la menținerea acesteia.
”Cu noul mandat al Ursulei von der Leyen, sunt pesimist cu privire la viitorul Uniunii Europene. Nu cred că vor fi exit-uri. Marea Britanie a făcut Brexit pentru că, geografic, își permiteau.
În cazul nostru sau, mai ales, ăia care sunt spre mijlocul Europei e complicat să ieși din UE.
Problema este următoarea. După al Doilea Război Mondial, pornind de la o serie de principii creștine, toți fondatorii proiectului european, care au fost în bună parte creștini practicanți, fie catolici, fie protestanți, au venit cu această ideea de a aduna aceste state împreună, într-o comunitate, cum s-a numit inițial, de a conlucra pentru a aduce pace prin prosperitate.
Ori întreaga politică von der Leyen din ultimii cinci ani este în loc să aducă prosperitate, să aducă sărăcie. (…) Dacă prosperitatea îți aduce pace, în mod sigur sărăcia nu ți-o menține (…)”, mai spune Cristian Terheș.
De asemenea, el a mai precizat că una dintre caracteristicile Uniunii Europene este transparentizarea, lucru care a lipsit cu desăvârșire în perioada pandemiei de coronavirus, în legătură cu contractele.
Întregul podcast poate fi vizualizat mai jos.