Dezbateri aprinse și critici după uriașa nuntă a lui George Simion
Deși au trecut deja trei zile de la „petrecerea câmpenească” a lui George Simion și a Ilincăi Munteanu, criticile continuă să apară. Politicieni, jurnaliști, vedete, artiști din domeniul muzical au fost asupru criticați pentru că au mers la nunta liderului AUR. Printre aceștia se numără și Arhiepiscopul Teodosie Petrescu, care a oficializat cununia religioasă a tinerilor îndrăgostiți.
În ciuda criticilor apărute în spațiul public, Mirel Palada susține ferm că ÎPS Teodosie avea tot dreptul de a merge la nunta respectivă.
„Sunt niște momente fundamentale în viață: naștere, căsătorie, moarte. Acestea nu au cum să nu reverbereze în spațiul public, iar astfel, toate lucrurile care țin de ciclul vieții, în special în cazul vedetelor, atrage fenomenal de mult.
Nu ar trebui să ne supărăm pe natura umană că dorește un narativ mare în jurul vieții lor mici. În cazul unei nunți, nu trăiesc eu fericirea, dar o simt în proximitate”, a explicat Mirel Palada, referindu-se la audiența pe care a făcut-o nunta lui George Simion.
„ÎPS Teodosie a fost prezent la nunta lui Simion pentru că a fost pur și simplu un eveniment religios, o nuntă. Nu înțeleg acest val care se îndreaptă împotriva lui la momentul de față, avea tot dreptul să fie prezent acolo”, a explicat Mirel Palada.
Mirel Curea susține ferm că ÎPS Teodosie nu avea ce căuta la nunta lui George Simion
La polul opus, cunoscutul jurnalist Mirel Curea este de părere că ÎPS Teodosie nu ar trebuit să participe la un eveniment politic atât de mediatizat, deoarece „politicul nu ar trebui să se amestece cu Biserica niciodată”.
„Ăsta face sărbători de Paște pe plajă, oficializează cununii pe Miriște, mai are puțin și hirotonește preoți la Loft. În concepția mea de pupător de moaște, aceste practici ar trebui să se întâmple într-un mod dogmatic (persoană care respectă cu strictețe dogmele religioase). În acest sens, Teodosie nu are voie să fie vedetă, să fie megastar, însă Simion da.
Eu nu cred în modernizarea Bisericii, nu cred că Biserica ar trebui să fie o terasă cu turiști. Mă refer aici la modernizarea dogmei, mi se pare că s-a intervenit prea mult și s-a introdus extravaganța în actul sagerdotal. Unii sunt atrași de spectacol, alții de credință. Aceste două tabere nu pot fi mulțumite simultan”, a declarat, marți, Mirel Curea.
„ÎPS Teodosie a fost la nuntă la Simion și nu avea ce căuta acolo, la un asemenea eveniment monden, nu este un rockstar ca alți invitați prezenți sâmbătă la Măciuca. Politicul nu ar trebui să se amestece cu Biserica niciodată”, susține ferm Mirel Curea.
AUR are șanse mari să crească în sondaje: „Vom fi martorii unei reașezări a clasei politice”
Mirel Palada a vorbit apoi despre sondajele de opinie legate de preferințele alegătorilor din România. De ceva vreme, PNL-ul și PSD-ul au scăzut în sondajele de opinie, iar AUR începe să câștige teren.
Înainte de „petrecrea câmpenească” a lui George Simion, AUR avea aproape 20%. În prezent, Mircel Palada este ferm convins că AUR, alături de alte partide mici din România, „va crește încet, dar sigur”.
„Temperatura intenției de vot este foarte scăzută. Ei bine, uite de ce plâng partidele: PSD – în jur de 30%, în scădere gravă după perioada noiembrie-decembrie când toată lumea era supărată pe PNL-iști și social-democrații aveau chiar și 45% în sondaje, acolo a fost vârful.
Când a venit războiul din Ucraina, tot ce era pro globalist, pro occidental, vezi PNL sau USR, a crescut în sondaje iarăși. La momentul actual, lumea s-a plictisit deja de subiectul Ucraina, nu le mai este frică de ruși, așa că ne-am întors la prețurile mari: PSD – 30%, PNL – 20% (scăzuți de la 27%), AUR – 19%, USR – 10%.
AUR avea aproape 20% înainte de nunta lui Simion și, chiar mai important, înainte de austeritatea din iarnă. Vom fi martorii unei reașezări a clasei politice. PSD-ul și PNL-ul se erodează, AUR-ul, împreună cu alte partide mici, vor crește încet, dar sigur. Dacă până acum, aceste partide mici însumau circa 7%, acum procentul s-a dublat”, a explicat Mirel Palada.
Restul declarațiilor pot fi urmărite în cadrul podcastului EVZ Play de pe canalul de YouTube al EVZ Capital.