Miliardarul Ion Ţiriac a făcut o nouă schimbare la nivelul top managementului diviziei imobiliare a holdingului pe care îl controlează. Bogdan Deşliu, directorul de dezvoltare al Ţiriac Imobiliare, a preluat recent atribuţiile danezului Bjarne Virenfeldt, care a ocupat timp de un an funcţia de CEO, potrivit unor surse din piaţa imobiliară.

Dreptul de semnătură al lui Bjarne Virenfeldt în relaţia cu instituţiile bancare a fost revocat încă din octombrie anul trecut şi a fost preluat de Bogdan Deşliu, secondat de Adriana Velcea şi Constantin Barbălată, conform unor documente consultate de capital.ro. Contactaţi telefonic, reprezentanţii Ţiriac Imobiliare nu au dorit să comenteze noua structură organizatorică.

Bogdan Deşliu a ocupat în ultimii ani funcţii-cheie în cadrul unor companii importante pe piaţa imobiliară locală. Înainte să fie numit director de dezvoltare în cadrul Ţiriac Imobiliare, a ocupat timp de un an şi două luni, până în decembrie 2008, poziţia de director general al firmei River Invest, dezvoltatorul proiectului Sema Parc, deţinut de omul de afaceri Ion Rădulea.

Anterior, a fost, tip de peste un an, country manager al companiei austriece Premiumred, divizia de dezvoltare imobiliară a grupului Volksbank, unde a început lucrările la două clădiri de birouri din Piaţa Victoriei din Bucureşti. Deşliu este de profesie arhitect, are 59 de ani şi a locuit pentru 40 de ani în Germania, de unde s-a întors în 2004.

Proiecte amânate până după criză

La sfâşitul lui 2008, Ţiriac l-a recrutat pe Bjarne Virenfeldt pentru a-i coordona proiectele de dezvoltare. Acesta are o experienţă de 20 de ani în imobiliare şi a colaborat cu Ţiriac prin intermediul firmei Tecton Consulting, pe care o reprezintă.

Ţiriac a pus „on hold“ majoritatea proiectelor imobiliare anunţate anii trecuţi, care aveau o valoare de piaţă estimată la peste un miliard de euro, şi a anunţat că nu le va mai începe decât în momentul în care piaţa îşi va reveni.

Principalele proiecte la care lucrează Ţiriac Imobiliare sunt ansamblurile rezidenţiale Residenz din Chitila şi Stejarii, centrele comerciale Civis Center din Braşov şi Timişoara (în parteneriat cu Riofisa). Compania deţine un portofoliu de terenuri de circa 220 ha, la nivel de ţară.
0-46152-tabel.jpg