Armata și serviciile de informații americane au fost puse în alertă pentru a monitoriza situația și a lua măsurile necesare pentru a proteja siguranța aeriană.
Incidentul cu balonul trimis deasupra Americii de Nord, provocat de aripa dură din Armata chineză?!
Despre acest subiect s-a discutat şi în cadrul podcastului găzduit pe canalul de YouTube al EVZ Capital. Dan Andronic a relatat că, potrivit presei americane, totul ar fi fost o încercare, reuşită până la urmă, de a sabota vizita anunţată a lui Antony Blinken, secretarul de stat al SUA, la Beijing.
„Este un articol pe care l-am vazut în Washington Post << Adevărata poveste a balonului >> care în primul rând spune că nu era vorba de un balon meteo, deoarece nu există un balon de această dimensiune cu o asemenea aparatură, ei zic că era balon de spionaj militar, care a stat foarte mult deasupra unor depozite de rachete nucleare din statul Montana.
Americanii se întrebau ce rost are sa trimiți asemenea baloane când ai sateliți mult mai performanți. Iar ipoteza pe care o lanseaza cei de la Washington Post este că vorbim despre o aripă dură a Armatei chineze care a încercat să saboteze vizita lui Blinken, care trebuia sa aibă loc la sfârșitul săptămânii și o normalizare a relaților între China și Statele Unite ale Americii.
Se pare că tot acest incident este unul creat tocmai pentru a tensiona din nou relațiile dintre Statele Unite ale Americii și China”, a explicat jurnalistul Dan Andronic în cadrul podcastului „HAI LIve”, difuzat pe canalul de YouTube HAI România.
Mirel Palada a aruncat bomba: Intrăm într-un nou război rece
Sociologul Mirel Palada este de părere că totul va duce la un nou război rece la nivel mondial, de data aceasta între SUA şi China.
„Este vorba mai degrabă de o expresie a felului în care intrăm într-un nou război rece între Statele Unite și China.
Și despre felul în care aceste elemente de comunicare și de imagine ajung să conteze mai mult decât elementele propriu zis militare de obținere de informații, pentru că acest subiect vine să contribuie la definirea unei situații în rândul opiniei publice americane”, a afirmat sociologul Mirel Palada.