Dr. Virgil Păunescu, director al Oncogen, este unul dintre foarte puținii specialiști români în imunologie, o specializare foarte complexă, mai ales acum când medicina este ultraspecializată. Invitat în studioul EVZ Play, specialistul timișorean a dat detalii pentru moderatorul Lucian Duță despre specificul variantei Omicron față de tulpinile anterioare ale noului coronavirus.

Dr. Păunescu a confirmat ipoteza laureatului Nobel Luc Montagnier

Descoperită inițial în Africa de Sud, Omicron a fost etichetată rapid de reprezentanții OMS ca fiind o variantă de îngrijorare”. Mai exact, au fost identificate 32 de mutații în proteina spike a variantei Omicron, care este ținta principală a anticorpilor pe care sistemul imunitar îi produce pentru a lupta împotriva COVID-19.

Sursă: Dreamstime

Medicul timișorean a confirmat teza anunțată în premieră de laureatul premiului Nobel pentru medicină Luc Montagnier, respectiv că accelerarea vaccinării are ca efect advers apariția unor noi tulpini ale virusului. Noi am beneficiat de schimbările virusului datorită multiplicării lui masive ca urmare a presiunii puse de vaccinare”.

În țările care s-au vaccinat peste măsură, copiii nevaccinați par acum o țintă

Presiunea pusă de vaccinare poate duce la noi mutații. În țările care s-au vaccinat peste măsură, copiii nevaccinați par acum o țintă care inițial nu era. Pentru că populația adultă a fost vaccinată, virusul începe să se refugieze la categorii de vârstă care inițial nu făceau obiectul infecției”, a subliniat prof. dr. Virgil Păunescu.

Pe de altă parte, medicul Octavian Jurma a avertizat autoritățile și părinții despre consecințele expunerii copiilor la Omicron. Acesta a explicat că viteza de creștere a internărilor  în rândul minorilor s-a dublat față de săptămâna trecută, ajungând la 123% de la 69%.

Interviul integral poate fi vizionat aici:

>