EXCLUSIV: Secretele lui Mihai Caraman, cel mai faimos spion român
Născut într-o localitate mică din Moldova, Mihai Caraman a crescut într-o Românie controlată mai întâi de Garda de Fier și apoi de dictatura comunistă. A fost un elev de succes într-o țară francofonă și a excelat în limba franceză. A fost la Universitate, unde DIE (Departamentul de Informații Externe), serviciul de spionaj extern românesc, l-a identificat ca un subiect promițător, membru activ al tineretului comunist, și l-a instruit în domeniul informațiilor de înalt nivel. În decembrie 1958, Caraman a fost trimis la Paris ca șef de antenă al DIE. Acoperirea sa: primul secretar de ambasadă. Obiectivul său: NATO, atunci situată în Palatul Chaillot.
Care a fost activitatea lui Mihai Caraman în fruntea Agenției Economice din Paris în anii ’60? De ce a fost hăituit de Securitate? Cum a reușit să contribuie Caraman la întărirea relațiilor franco-române?
Descoperiți detalii inedite despre Mihai Caraman, cel mai faimos spion român, în numărul 78 al revistei „Evenimentul Istoric”, disponibil începând de astăzi la chioșcuri și online, pe www.edituradecarte.ro, cu livrare gratuită.
Decesele copiilor care au marcat căsniciile regilor Carol I și Ferdinand
Decesele au fost evenimente tragice în destinele multor familii regale pe plan mondial. România nu a făcut nici ea excepție. Moartea unei fetițe și a unui băiat au marcat căsniciile regilor Carol I și Ferdinand.
Cine au fost cei doi copii ale căror decese au marcat căsniciile regilor Carol I și Ferdinand? Care au fost cauzele morții celor doi copii? Cum a reușit familia regală a României să treacă peste aceste drame?
Află toate răspunsurile în noul număr al revistei Evenimentul Istoric, disponibil începând de astăzi la chioșcuri și online, pe www.edituradecarte.ro cu livrare gratuită.
Mița Biciclista, femeia care a bulversat Bucureștiul
Istoria României cunoaște și momente interesante care țin de sfera mondenului. Personalități mondene au atras și chiar au influențat oameni politici și decizii însemnate pentru viața politică, socială sau economică a României. Un astfel de personaj este Maria Mihăescu, rămasă celebră sub numele de „Mița Biciclista”.
Care a fost viața faimoasei „Mița Biciclista”? Cine i-a dat această poreclă și din ce motiv? Care a fost legătura femeii cu Regele Ferdinand?
Descoperiți o poveste fascinantă despre un personaj pitoresc al Capitalei în noul număr al revistei Evenimentul Istoric, disponibil începând de astăzi la chioșcuri și online, pe www.edituradecarte.ro, cu livrare gratuită.
Canal YouTube Evenimentul Istoric
Pentru toți cititorii interesați și pasionați de istorie, Evenimentul Istoric a lansat și canalul de youtube cu același numele pe care îl găsiți aici, canal pe care puteți urmări materiale video la fel de interesante ca cele prezentate în paginile revistei.
Ofertă edituradecarte.ro! LIVRARE GRATUITĂ pentru orice comandă care conține revista EVENIMENTUL ISTORIC sau CAPITAL!
Revistele Capital și Evenimentul Istoric pot fi comandate online pe edituradecarte.ro fără costuri de transport. Pentru orice comandă plasată pe site-ul editurii, care conține cel puțin una dintre cele două reviste, cumpărătorul va avea posibilitatea de selecție ca metodă de livrare ”transport gratuit”.
Oferta este valabilă și în cazul comenzilor pentru alte publicații, cărți și reviste, aflate în oferta Editurii de Carte, cu condiția ca în comanda respectivă să fie inclusă cel puțin una dintre revistele Capital sau Evenimentul Istoric, în limita stocului disponibil.