Conform ultimului raport depus la Ministerul de Finanţe, în 2014, Hexi Pharma a avut un profit net de 1,8 milioane de lei.

Mai mlt, conform rapoartelor financiare furnizate de Risco pentru Capital, probabilitatea ca Hexi Paharma să intre în insolvenţă era de doar 19%, ceea ce reprezintă un risc destul de mic.

Mai mult, firma nu figura cu datorii la stat, atât conform cifrelor Risco, cât şi ultimelor cifre publicate de ANAF privind datornicii la stat.

 

 

Potrivit portalului instanţelor, acţiunea a fost depusă marţi la tribunal şi are ca materie 'falimentul' şi ca obiect 'cererea debitorului art. 66 din Legea nr. 85/2014'.

Piperea, despre Hexi Pharma: Probabil că foarte multe spitale au suspendat plăţile

 

Avocatul Gheorghe Piperea este de părere că există posibilitatea ca în cazul Hexi Pharma multe spitale să-şi fi suspendat plăţile, firma neavând lichidităţi pentru a-şi acoperi datoriile.

'Probabil că foarte multe spitale au suspendat plăţile şi din acest motiv nu mai sunt lichidităţi pentru a-şi acoperi propriile datorii. Eu aş zice că trebuie făcută o analiză atentă şi din punctul acesta de vedere', a arătat avocatul pentru agenţia de presă Agerpres.

Compania Hexi Pharma Co. SRL, implicată în scandalul dezinfectanţilor din spitale, a depus la Tribunalul Bucureşti o cerere de intrare în insolvenţă.

Răzvan Prişcă, consultant politic: "Insolvenţa este un instrument juridic a unor băieţi deştepţi de a scăpa de nişte datorii şi de a trage nişte ţepe"

"Insolvenţa este un principiu de drept folosit de oamenii de buna credinţă aflaţi într-o perioada dificilă pentru a se redresa să nu ajungă la faliment. Dar aşa cum ajută oamenii de bună credinţă, ea este un instrument juridic a unor băieţi deştepţi de a scăpa de nişte datorii şi de a trage nişte ţepe, a declarat, la Realitatea TV, Răzvan Prişcă, consultant politic.

Potrivit acestuia, pe perioada insolvenţei niciun creditor al firmei respective nu mai poate executa firma. “Mă gândesc că dacă împotriva domnului Condrea, nu a lui ca persoană fizică, ci a firmei, vor fi pornite acţiuni de despăgubire din partea spitalelor sau din partea pacienţilor, toate acele procese vor fi îngheţate şi Hexi Pharma nu poate fi executată sub nicio formă pe perioada insolvenţei”, a spus Răzvan Prişcă, la postul de televiziune.

El a explicat că în insolvenţă se intră destul de uşor, adică “dacă nu poţi plăti facturi de 10.000 de euro, 45.000 de lei, la afacerile firmei Hexi Pharma asta e un mizilic, se blochează tot pe o perioadă de trei ani, după care se poate ajunge la faliment”.