EXCLUSIV! Doru Bușcu îl critică pe Klaus Iohannis: România a pierdut un mare potențial istoric (VIDEO)
Așadar, jurnalistul Doru Bușcu l-a criticat pe președintele Klaus Iohannis în cadrul podcastului de pe canalul de YouTube al EVZ Capital, punctând că România a pierdut „un mare potențial istoric” în timpul mandatului său.
„Nici Iohannis nu stătea prost la bursă răsturnată a pariurilor. Nu a ajuns doar inspector, și poate că aici ar fi fost vârful carierei, dar a ajuns președintele PNL, la un moment dat propunerea de premier al unei coalițîi puternice, de ministru de interne, de viceministru, după care de două ori președinte. Nici acum știința nu a descoperit ce se ascunde în străfundul gândirii lui. Ce o zice el despre ceea ce s-a întâmplat.
El face eforturi monumentale. Iohannis l-a pus și la înșurubat și îl menține și în ciuda defecțiunilor lui personale și în ciuda mersului principal al lumii. La noi se deteriorează în timp calitatea liderilor este vizibil. În momentul în care aproape toată lumea cu un nivel de instrucție mediu care ar fi întrebată care ar fi primul atribut, adjectiv pe care l-ai asocia acestor oameni care conduc, cred că răspunsul ar fi prostia sau incapacitatea, impostură”, a declarat Doru Bușcu la EVZ Play.
„Ei nu știu să aducă bani la buget, ei știu să cheltuie bani de la buget”
De asemenea, acesta a susținut că actualii lideri ai țării „nu știu să aducă bani la buget”, ci să îi cheltuie.
„De ce să schimbe destinul unui foarte bun portar de întreprindere sau de căpitan sau de maior de infanterie și să îi strici destinul și să îl pui în fruntea unei țări. Defecțiunile democrației și limitele ei sunt evidente. Democrația nu funcționează pentru că oamenii nu aleg calitatea, ci ceea ce le este pus pe tavă. Știm bine cine face tavă, cine montează platoiașul.
Aceștia oameni neavând nicio barieră la candidatura, nu li se pun condițîi: băi ați făcut niște școli anume, poate știți să scrieți, să spuneți bună ziua corect în germană, în engleză, nu mai dați că maimuțele din mâini când vă întâlniți cu omologii. Poate că ar trebui într-o întorsătură de condeie a Constituției să existe un paragraf, dacă omul este incapabil să-și exercite funcțiile, cu alte cuvinte dacă nu este în deplinătatea facultăților mintale să nu-l lași în fruntea (conducerii).
Există multe persone în politică românească care examinate cu atenție de un colectiv competent și nepolitic de psihiatri nu ar trece de examenul minimal al normalitățîi. Toți suntem nebuni. Ține de normalitatea comportamentului și profilului psihologic uman, dar sunt oameni unde aceste aspecte sunt vizibile.
Iohannis nu ar fi riscat nimic. Emil Constantinescu a recunoscut că a fost învins de securitate.
Prima mea idee ar fi să se opresc această organizație care își propune. Ce trebuia să facă statul cu reglarea de catedră a lui Iohannis era să elibereze societatea de birocrația statului. În 8 ani faci o universitate, un masterat, un doctorat chiar își în alte țări, în forță. Practic poți să îți faci o formare completă. Iohannnis a stat 8 ani, și nu se observă nicio imbunătățire. Nu și-a crescut nivelul de experiență. Este același om ineficient și lipsit de orice tresărire inteligentă în materie de viziune politică că și acum 8 ani. Nu a spus vreodată în care să dea un interviu să explice cum e situația în România. Băsescu dădea câte un interviu. Oamenii au nevoie de această iluzie.
Comparând cele două mandate, sunt o mulțime de criterii pe o mulțime de parametrii, dacă face, o listă a acestor capitole, eu spun că ei sunt cap la cap: Iohannis și Băsescu. S-a irosit cu aceste 4 mandate un mare potențial istoric pe care România l-a avut. Ar fi foarte important că în următorii 10 ani se arată niște oameni de o calitate ceva mai bună, nu mult. Dacă pe ei nu îi duce mintea să cheme în jurul lui pe cineva care poate. De exemplu, oamenii care conduc acum sunt oameni care au lucrat în general la stat. Ei nu știu ce înseamnă să pui mâna pe un telefon și să îl convingi într un minut și să vină cu bani. Ei nu știu să aducă bani la buget, ei știu să cheltuie bani de la buget. Ei nu știu să facă ceva prin calitatea lui personală. Nu știu să aibă aport la ceea ce se întâmplă acolo”, a completat jurnalistul.