Școala românească este supusă la mari presiuni. Modificările aduse legii învățământului au reaprins vii discuții despre educația copiilor noștri. Recomandările controversate ale Uniunii Europene cu privire la educația copiilor par să-și facă locul, ușor-ușor, în pregătirea școlară, dar și pentru viață a copiilor noștri.

Nicio discuție despre învățământ nu este lipsită de asalturile progresiste care vizează scoaterea predării religiei în școli. Despre acest subiect de maxim interes au discutat, în podcastul Contrapunct EVZ, Mirel Curea și invitatul lui, jurnalistul și prozatorul Octavian Hoandră. După cum se știe, ultimii ani au fost martorii unor tentative tot mai hotărâte venite de la Bruxelles, în direcția eliminării religiei din școli și a cultivării sexualității de la vârste mici.

Curea: Nu înțeleg insistența asta de a se strica sufletul copiilor

În context, moderatorul emisiunii tip podcast, Mirel Curea, a remarcat că este curioasă insistența cu care se tinde spre ideologizarea singurei perioade pure din viața unui om, copilăria. Jurnalistul a relatat un scandal de dată foarte recentă petrecut în Franța. Un tablou care înfățișează un adult și un minor a stârnit rumoare publică, în condițiile în care se face lobby pentru ca actele sexuale dintre minori și adulți să nu mai fie incriminate.

„Nu înțeleg de unde insistența asta de a se strica sufletul copiilor. S-a clădit o întreagă literatură pe tema paradisului copilăriei, e o zonă paradisiacă. Adultul își găsește repere în amintirile copilăriei, e o zonă frumoasă, curată. Emil Cioran spunea: la ce bun am părăsit Coasta Boacii? Era paradisul copilăriei lui, Mărginimea Sibiului. Toți în momentele grele, dacă ar fi trăit bietul tata, oare ce m-ar fi sfătuit în momentul ăsta greu? Toți avem repere de genul ăsta, oricât de amărâtă ne-ar fi fost copilăria ori presărată cu mici necazuri. Nu înțeleg de ce se dorește distrugerea acestui univers”, a comentat jurnalistul EVZ.

Hoandră: Schimbarea unei lumi începe cu copilăria

Jurnalistul Octavian Hoandră a analizat unde se face diferența în noua direcție neomarxistă care se imprimă școlii actuale, cu accentul pus strident pe diferențele de gen și pe orientarea sexuală de la vârste foarte mici.

„Schimbarea unei lumi începe cu copilăria. În afara lucrurilor ăstora abominabile, ni se spune că sunt groaznice dacă le aduci în discuție. Pe vremea mea cel puțin, sfatul părinților și al celor mai în vârstă era să mergem la biserică. Erau poveștile biblice frumoase, era școala care ne spunea despre istoria acestei țări atâta cât a fost ea, cu eroii atât cât au fost ei. Aveam alte gânduri și altă construcție, respectul față de generația mai în vârstă, înțelegerea față de cei mai săraci. Îi aduceam acasă, mâncam cu cei săraci, făceam temele împreună. Alte lucruri se fixau în conștiința noastră decât acum”.

De asemenea, jurnalistul și scriitorul din Cluj apreciază că îndoctrinarea copiilor în școli planificată de la Bruxelles a dus la situații aberante.

„Prin schimbarea asta, acum școala se va ocupa de găsirea adevăratului sex al copiilor. Se fac presiuni de la UE să îi stricăm din școală pe copii, iar pedofilii se vor apuca să le facă demonstrații despre ce e vorba. S-a ajuns la abominații. Asta e înlocuirea care se va produce în următorii ani dacă părinții nu sunt atenți, sau dacă achiesează la noul fel de a face politică și de a face cultură civică, până la urmă, a conchis Tavi Hoandră în studioul EVZ-Capital.