Are Tesla, are sateliţi şi acum a devenit şi proprietarul Twitter, cea mai influentă reţea de socializare din Statele Unite. Are foarte mulţi bani şi o notorietate greu de egalat la nivel mondial. Este vorba despre Elon Musk.
Declaraţia lui după preluarea Twitter despre libertatea de exprimare îl plasează în mijlocul unei întrebări de o mie de puncte: se pregăteşte Elon Musk de o candidatură la preşedinţia SUA? Podcastul EVZ-Play pune întrebarea, Bogdan Comaroni, Mihai Neamţu, Robert Turcescu şi Gheorghe Piperea caută răspunsurile. De la 12.00, live, pe canalul de YouTube Evz-Capital şi pe pagina de Facebook evz.ro
Robert Turcescu: „În America, Twitter este esențial pentru politicieni. Politicienii nu postează pe Facebook, ei postează pe Twitter. Achiziția Twitter de către Elon Musk e o gură de oxigen.
Elon dă o lovitură puternică establishment-ului american cu aberațiile lui. Mișcarea dă un restart jocului politic tot mai complicat și noului limbaj global.”
Se resetează jocul pentru 2024
Mihai Neamțu: „Toată lumea știe că Facebook și YouTube sunt puternic cenzurate. Comisia Europeană s-a pronunțat și a spus că nu va lăsa ca Twitter să opereze dacă nu respectă anumite limite.
Elon Musk a spus că vrea cât mai multă libertate. Libertatea este generatoarea de competiție de idei, iar competiția este esența capitalismului. Elon Musk este un capitalist. O operațiune pur capitalistă a dus la eliberarea unui spațiu vital.
Elon Musk este un pionier al științei, un avocat al libertății de exprimare. Se resetează jocul pentru alegerile prezidențiale din 2024.”
Gheorghe Piperea: „Elon Musk a făcut foarte mulți bani din contracte cu statul. Aceste mașini au crescut business-ul lui într-un mod cu totul nejustificat.
Musk ar putea să închidă Twitter, poate și Facebook.”
Elon Musk a dat marea lovitură
Bogdan Comaroni: Musk este un om de afaceri pur. Nu a demonstrat apetență pentru altruism. A dat o mare lovitură în pandemie prin Twitter.
Musk se declară pentru libertatea cuvântului, dar nu știm dacă Twitter devine un spațiu al libertății. El este un promotor al cipului și al spațiilor virtuale, ale viitorului. Promite o nemurire în spațiul virtual.
S-a văzut că nu putea de unul singur să se rupă de globalism.”
Întreaga discuție poate fi urmărită pe podcastul EVZ-Play cu Robert Turcescu.