EXCLUSIV. Este cea mai mare ciudățenie a hepatitei la copii! Are legătură cu vaccinul Covid. Avertisment lansat de specialiștii români (VIDEO)

Sursă: Dreamstime

"Păziți-vă îngerii!", avertizează medicul Lucian Duţă. A apărut o nouă formă de hepatită care afectează copiii și nu poate fi imputabilă nici unui virus cunoscut. Însă există suspiciuni rezonabile că ar putea fi un efect al virusului Sars-COV-2, estimează specialiștii invitați în podcastul lui Robert Turcescu,

Chirurgul Lucian Duță, fostul preşedinte al Casei Naţionale de Sănatate (CNAS), a avertizat, în podcastul EVZ Play cu Robert Turcescu, că hepatita misterioasă care afectează copiii din întreaga lume, inclusiv din România, nu poate fi imputată niciunui virus cunoscut. Specialistul a menționat cazurile din Marea Britanie și a comentat că virusul responsabil pentru aceste cazuri se remarcă printr-o „rată foarte mare de multiplicare”. 10% din cazurile de hepatită ca procent de transplant la copii e o rată enormă, estimează dr. Duță. 

Dr. Duță: Copiii bolnavi nu erau vaccinați Covid

„Am auzit  infecționiști care vornesc, deocamdată neoficial, că s-ar putea să fie o consecință a Covid. S-ar putea ca virusul să sufere mutații. Până acum copiii făceau Covid fără niciun fel de manifestări. Din ce au comunicat englezii știm că acești copii nu erau vaccinați. Dar nu erau nici infectați cu SARS-CoV-2. De fapt nu știm despre ce e vorba. Constatăm niște efecte și dacă se complică foarte tare avem Institutul Fundeni. A reușit domnul doctor Brașoveanu cu fetița. Dar dacă avem 10% cazuri de transplant, vă asigur că Fundeniul n-ar face față la un aflux de 10 copii deodată. Semnalul de alarmă e că „.

Dr. Brașoveanu: Centrul de la Spitalul de Copii Grigore Alexandrescu este în curs de acreditare

Chestionat de moderator dacă nu cumva e vorba de o armă biologică, dr. Vlad Brașoveanu, cel care a realizat sâmbătă transplantul hepatic pentru fetița de 5 ani, la Institutul Fundeni, a explicat: „Nu cred că e ceva biologic. Această boală probabil că e virală, dar mai durează ceva timp să aflăm”.

Profeorul Vlad Brașoveanu

Dr. Brașoveanu a anunțat că Agenția Națională a Transplantului colaborează cu specialiștii pentru a se acredita cât mai repede un centru de transplant pediatric, care momentan lipsește în România. Centrul de la Spitalul de Copii Grigore Alexandrescu este în curs de acreditare. Sigur, mai sunt niște etape de trecut, dar în colaborare cu noi, cu echipa de la Fundeni dacă vor mai fi cazuri tot la Fundeni (n.r. – se vor realiza operațiile)”.

Cea mai complicată situație este la copiii sub 10 ani, al căror transplant „necesită o pregătire cu totul și cu totul specială, anestezia și terapia intensivă, gândiți-vă că e un copilaș. Echipa de chirurgie (n.r. – la transplantul pediatric) se formează în zeci și zeci de ani”, a conchis chirurgul de la Fundeni.