EXCLUSIV: Europa va îngheţa de frig în case. Octavian Hoandră: Românii nu vor ieşi în stradă, suntem nişte laşi (VIDEO)

calorifer

SURSA FOTO: Dreamstime

În cadrul podcastului EVZ Play de astăzi, 1 septembrie 2022, Robert Turcescu i-a avut ca invitați pe Bogdan Comaroni şi Octavian Hoandră. Cei trei au vorbit despre aberaţiile oficialilor din UE, care ne spun că trebuie să raționalizăm totul: energie electrică, apă, carburant și că viitorul nostru este verde, chiar dacă prezentul este maro.

În prezent, oficialii europeni doresc ca toate statele din UE să raţionalizeze energia electrică, apa și carburantul, să se sacrifice în această iarnă pentru a scăpa de dependenţa gazului natural din Rusia, care va fi înlocuit, treptat, cu energie regenerabilă. Despre toate acestea, au vorbit astăzi, 1 septembrie 2022, Bogdan Comaroni şi Octavian Hoandră în cadrul podcastului EVZ Play de pe canalul de Youtube EVZ Capital.

Octavian Hoandră se opune raționalizării de energie: „Soluția este să naționalizăm tot”

În prezent, Octavian Hoandră este ferm convins că oamenii din Occident, obișnuiți cu o viață luxoasă, vor protesta din cauza acestei raționalizări, însă nu și noi, pentru că „suntem niște lași”.

„Când o să trebuiască oamenii să dea banii aștia și să stea în frig, s-a terminat tot. Factorul uman nu îl poți opri printr-o apăsare de buton pentru că ăla e Dumnezeu, o bucată din Dumnezeu este în fiecare și nu acceptă chestiunile astea diavolești. Uită-te la criptomonede, au scăzut cu 70%, toate construcțiile astea artificiale construite fără Dumnezeu se vor prăbuși”, a explicat, astăzi, Octavian Hoandră.

Acesta a făcut, apoi, o comparație între Franța, stat situat în Europa de Vest, și statele est-europene.

„Încet, încet, Occidentalul, obișnuit cu luxul, va ieși în stradă. Noi nu vom ieși în stradă că suntem niște lași. Adu-ți aminte în Franța, acolo sunt mii de oameni care ies pe Champs Elysees. Crezi că vine Macron să zică Metaverse, acolo e cald, fugiți să va încălziți și apoi mergeți la lucru, nu merge. Factorul uman nu este luat în calcul și foarte rău fac. În estul Europei oamenii încă au WC în curte. Noi am fost în altfel de lume”, a precizat el.

Din punctul său de vedere, singura soluție este să naționalizăm tot. El este ferm convins că atitudinea românilor se va schimba doar dacă vom avea parte de o iarnă cruntă. În acel moment, din cauza scăderii nivelului de trai din România, se va repeta episodul din 1989.

„Soluția este să naționalizăm tot, să nu mai cumpărăm de la Bursa de la Viena, să nu mai avem miniștrii care să favorizeze intermediarii. Lumea se va prinde și va turba când vor vedea că în casa intermediarilor vor fi 24 de a grade, că încă au avioane private, că încă au servitori. Atunci lumea nu mai poate fi ținută. Exact ce s-a întâmplat cu Ceaușescu.

Intermediarii au impresia că sunt protejați, dar nu iau în calcul factorul uman. Eu mă rog ca aceasta iarnă să fie foarte dură, ca să fie o lecție pentru toată lumea. Că așa, cand ai câteva milioane în cont si vei sta în frig vei reacționa”, a completat Octavian Hoandră.

România are suficiente resurse ca să emită facturile la prețurile vechi: „E o nemernicie”

Bogdan Comaroni a explicat de ce prețurile la energie electrică au crescut atât de mult, chiar dacă țara noastră are suficiente resurse pentru a emite facturi la prețurile vechi.

„Au nevoie de chestiunea asta cu încălzirea globală pentru că sistemele naționale nu pot susține tot sistemul, iar pentru a ajunge la puterea de calcul necesară vor să ne determine să ne punem celule fotovoltaice pe casă. Practic, ei vor să genereze un sistem prin care toți să fim producători prin celulele fotovoltaice, iar acest sistem global să suțină toată economia. Iar ca să te determine pe tine să îți produci propria energia electică, pe care să o injectezi în sistem, ei adoptă prețuri exagerate.

Dau un exemplu ce fac ăștia acum în România. Noi avem suficiente resurse pentru a susține curentul electric la vechile prețuri. Să se uite lumea în facturi ce e cu ordonanța asta si de ce s-a blocat pentru cei care au depăsit 30 kv/h. Este vorba de o nemernicie.

Ei au zis așa: dacă consumi ce la 0 la 100 de Kv pe lună, atunci se plafonează la 68 de bani pe Kv, dacă ești între 100 și 200, plătești 86 de bani pe kV, iar dacă treci de 300 plătești la prețul pieței, care a ajuns undeva la aproape 3 lei pe kV.

Problema în sine este că acest jaf a ajuns să fie generalizat și se vede că furnizorii finali nu au emis facturile pe ultimele două/trei luni pentru că le e frică de proces. Pentru că dacă eu cu tine mergem la proces și invocăm discriminarea și ilegalitatea prin retroactivitate trebuie să ne dea banii înapoi”, a explicat Bogdan Comaroni.

„De ce amână Ciucă să spună ce facem la iarnă? Pentru că nu știe ce să facă. Ei știu că este discriminatorie și ilegală și va arunca în aer tot”, a completat el.