Potrivit acestora, din membrii vechi nu a rămas decât Galben Dana Răchilă, director în cadrul Ministerului Transporturilor (MT). Printre cei proaspăt numiţi prin ordin de ministru ca reprezentant în AGA se află Ion Trocaru, numit recent şef al Corpului de Control al ministerului condus de Mănescu, după ce a fost inspector șef al Regionalei de Poliție Transporturi Brașov.

"Acum, când e vorba de bani mulţi pentru indemnizaţiile de participare la AGA, se bagă oameni cu greutate", ne-au spus sursele.

Potrivit datelor de pe site-ul companiei, componenţa AGA, cea veche, este următoarea: Anca Boţoc, consilier la MT, Mariana Vlad, consilier la MT, Dumitrescu Octavian Claudiu, director Direcţia Feroviară din MT, Galben Dana Răchilă, director Direcţia Generală Strategie la MT, Popescu Maria, şef serviciu la Direcţia Generală de Administrare a Activelor Statului din cadrul Ministerului Finanţelor.

Potrivit unei ordonanţe de guvern aprobate în luna august a acestui an, membrii AGA şi CA, care aprobă salariul directorului general, pot lua până la 25% din leafa acestuia pentru fiecare şedinţă la care participă, faţă de indemnizaţia fixă de 47 lei pe care o luau înainte, stabilită de guvernarea Emil Boc.

Citiţi mai mult: EXCLUSIV EVZ Mănescu a înlocuit AGA de la CFR Marfă – Transporturi > EVZ.ro https://www.evz.ro/detalii/stiri/exclusiv-evz-manescu-a-inlocuit-aga-de-la-cfr-marfa-1068543.html#ixzz2lCQ5xjN7
EVZ.ro