Ion Cristoiu a afirmat în ediția din 19 octombrie a podcastului „EVZ Play” că multinaționalele din România nu sunt suficient de monitorizate.

„Multinaționalele au fost încetul cu încetul blocate de democrație, de stat de drept, de opinie publică ca și în cazul serviciilor secrete, care secretizează dictaturile, operațiunile pe care le fac ele sunt 99% ilegale. Problema multinaționalelor în România este că nu sunt controlate, nu este vina lor, de vină suntem noi că nu le controlăm.”, a afirmat Ion Cristoiu în cadrul podcastului „EVZ Play” cu Robert Turcescu.

Ion Cristoiu: trei sferturi din pământul arabil ucrainean este al multinaționalelor

Conform declarațiilor jurnalistului, aproximativ trei sferturi din pământul arabil ucrainean este al multinaționalelor, ceea ce rezultă niște interese economice uriașe cu privire la acestea.

„Comunismul, în varianta comunistă, s-a extins în toată lumea, nu pentru că l-a finanțat KGB-ul, ci pentru că acest capitalism a fost necontrolabil mult timp. Încetul cu încetul s-au introdus niște controale, niște frâne, nu și-au mai făcut de cap atât de tare, în plus, după al doilea război mondial bunurile de consum au crescut și nu a mai fost o așa mare diferență, această egalitate a dus la reducerea tensiunilor care au susținut comunismul.”, a relatat Cristoiu.

„În întreținerea acestui război cred că sunt sute de multinaționale, profiturile sunt uriașe. România transportă cereale pe teritoriul nostru, cu riscuri uriașe și cu concurență pentru ai noștri. Acele cereale nu sunt ale Ucrainei, sunt ale multinaționalelor care au pământuri în Ucraina, puțini știu că trei sferturi din pământul arabil ucrainean este al multinaționalelor. Deci, sunt niște interese uriașe.”, a precizat jurnalistul.

Reticența Olandei vizavi de aderarea României la Spațiul Schengen reflectă interesele economice ale Rotterdamului

„Încăpățânarea olandezilor referitoare la Schengen, de fapt a premierului, nu vine din faptul că suntem corupți. Este foarte clar și nu înțeleg de ce ai noștri nu o spun, este vorba despre Portul Constanța. Ca să ajungi din Rotterdam în Georgia, trebuie să o iei prin Atantic, prin Gibraltar.

Dacă ai Schengen, coletele vin direct de la Frankfurt pe autostradă, nu mai sunt vămi și ajung la Constanța. Aici sunt mari interese economice, ele guvernează lumea.”, a conchis Ion Cristoiu.