În trecut, Ancuța Popoviciu a avut probleme medicale
În cadrul podcastului „Brigada Mobilă”, publicat marți, 7 mai 2024, pe canalul de YouTube „HAI România!”, Sorin Ovidiu Bălan, Alecu Racoviceanu și o avocată cu o experință vastă au discutat despre cazul lui Vlad Pascu, tânărul care a comis un accident rutier, vara trecută, în urma căruia două persoane și-au pierdut viața, și despre Ancuța Popoviciu, cea care i-a judecat cazul.
Cei trei au adus la cunoștința urmăritorilor „HAI România” și alte cazuri halucinante din domeniul justiției.
Ancuța Popoviciu, de exemplu, este extrem de agresivă în sala de judecată. În urmă cu vreo șapte-opt ani, a avut nouă luni de concediu medical pentru că avea probleme de sănătate.
La acea vreme, i s-ar fi recomandat inclusiv o expertiză psihiatrică. Chiar și oamenii care au văzut-o în timpul ședințelor de judecată au observat că are un comportament ciudat.
„Pe data de 2 mai, în localitatea 2 Mai, a avut loc un marș al tăcerii. Doamna judecător Popoviciu care judecă dosarul accidentului, tragediei de la 2 Mai. Doamna este extrem de agresivă în sala de judecată, când i se atrage atenția că a făcut apelul și a strigat pe una dintre victime, pe Seby, i-a cerut și buletinul și apoi era mirată că sunt doi morți, nu unul. Măcar dacă se uita la un jurnal, un telejurnal și tot știa despre ce este vorba. (…)
Doamna a venit din Ineu. Ce credeți că spune fosta ei șefă de la judecătoria din Ineu? Că doamna în 2016/2017, a avut vreo nouă luni de concediu medical pentru că nu s-a simțit bine cu capul, adică s-a recomandat inclusiv o expertiză la „cutiuță”, mai ales că există și declarațiile acelor oameni care au luat parte la ședința de judecată care spun că dânsa avea un comportament ciudat”, a povestit gazda podcastului, Sorin Ovidiu Bălan.
Cât de puțin le pasă judecătorilor de oameni?
De altfel, un judecător din județul Teleorman a amânat din 2021 un dosar, care se referă la o contestare la executare. Știți de câte ori la amânat? De 100 de ori. Pe scurt, mai are de amânat de 20 de ani dosarul respectiv și iese la pensie.
Mai există un caz real de la Făget, județul Timiș. Acolo, o judecătoare, care a ieșit la pensie, a rugat-o pe grefieră să dea telefon să se ceară amânarea soluționării cauzei pe motiv că mai are nevoie să se uite în dosar. Să se ceară amânarea. La termen, judecătoarea avea deja cerere de pensionare și nu voia să mai soluționeze cauza.
Sunt atitudini abuzive. Pe judecători nu-i interesează absolut deloc problemele materiale ale oamenilor. Ei trăiesc într-o altă lume, se mai arată în podcastul „Brigada Mobilă” difuzat marţi, 7 mai,