DREPT la REPLICĂ:

În urma apariției acestui material , Primăria capitalei ne-a transmis un drept la replică. În mesaj, PMB nu neagă informațiile în sine, ci modul în care textul a fost abordat. De asemenea, Primăria invocă faptul că nu i-a fost cerut un punct de vedere înainte de se publica materialul. „Faptul că o companie a unei primării de sector contestă decizia unei companii  a Primăriei Capitalei nu presupune, cu necesitate, că este vorba despre o luptă între cei doi edili, așa cum prezintă autorul articolului, din nou fără a-și informa cititorii că aceasta este propria concluzie, și nu o stare de fapt.”, precizează mesajul. 

Redăm mai jos poziția PMB:

”  Primarul General, Gabriela Firea, denunță modul în care numele său este folosit în articolele publicației Capital și se delimitează de cele prezentate în ultima săptămână, în articolele EXCLUSIV Lovitură cruntă primită de Firea de la cel mai apropiat colaborator. Toată lumea o trădează  . Redacția utilizează în mod abuziv numele Primarului General, Gabriela Firea, cel mai probabil pentru audiență, chiar și în situații în care este vorba despre acțiuni ce aparțin unor alte persoane, prezintă propriile opinii drept fapte și ignoră prevederile Constituției privind obligația de informare corectă și deontologia profesională, care presupune ca jurnalistul să dea publicităţii punctele de vedere ale tuturor părţilor implicate. Precizăm că proiectele derulate de Primăria Capitalei au ca singură țintă locuitorii și vizitatorii Bucureștiului, nu răzbunări, lovituri sau răfuieli politice, așa cum, eronat, reiese din articolele site- ului  capital.ro .

Cu privire la articolul  EXCLUSIV Lovitură cruntă primită de Firea de la cel mai apropiat colaborator. Toată lumea o trădează , publicat pe  www.capital.ro  în data de 10 octombrie, regăsim aceeași modalitate de utilizare forțată a numelui Primarului General și a ideii de conflict, doar pentru a crește accesarea materialului, de a prezenta propriile
păreri drept fapte, în condițiile în care punctele de vedere ale instituțiilor implicate lipsesc.
Faptul că o companie a unei primării de sector contestă decizia unei companii  a Primăriei Capitalei nu presupune, cu necesitate, că este vorba despre o luptă între cei doi edili, așa cum prezintă autorul articolului, din nou fără a-și informa cititorii că aceasta este propria concluzie, și nu o stare de fapt.

 

 

 

Numele primarului de sector care îi strică, de această dată, jocurile primarului general est o mare surpriză. Est vorba tocmai despre cel mai apropiat susținător al său, dintre parimarii de sector.

Robert Negoiță, primar al Sectorului 3, a cumpărat, în august, pe 1 leu, firma de construcții Delta ACM(cu datorii neonorate de 70 de milioane de euro). Aceastăm firmă a atacat acum, la Curtea de Apel București o decizie a Companiei Municipale Străzi, Poduri  și Pasaje București prin care era exclusă de la o licitație de 50 de milioane de euro pentru achizitia de bitum și alte materiale necesare asfaltării. Compania Municipală va prelua de la Administrația Străzilor activitatea de construcție și reparație a străzilordin București. În 4 octombrie, instanța a dat dreptate Delta și a obligat compania înființată de Firea să ia în considerare oferta firmei lui Negoiță, respinsă inițial pentru că ar fi fost neconformă cu cerințele din caietul de sarcini. Prin urmare, licitația, care avea un câștigător în asocierea DVM Contractors SRL – Tehnic Asist SRL, este acum blocată și trebuie reluată.

CMSPPB a mai descalificat în cadrul acestei licitaţii şi oferta austriecilor de la Strabag. La fel ca şi Delta ACM 93, ei au contestat eliminarea la CNSC şi au pierdut, iar ulterior au mers mai departe la Curtea de Apel Bucureşti. În cazul contestaţiei Strabag, instanţa ar putea să se pronunţe pe 10 octombrie. Pe 3 iulie, firma Primăriei Capitalei le-a transmis companiilor Delta ACM şi Strabag că ofertele lor au fost declarate neconforme şi inacceptabile în faza evaluării tehnice.

Pe 13 iulie, cele două firme au contestat decizia firmei Primăriei Capitalei la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC), unde au cerut ca ofertele lor să fie reevaluate. Pe 31 august CNSC le-a respins însă ca nefondate contestaţiile.

Între timp, licitaţia pentru bitum şi asfalt a continuat cu evaluarea financiară a singurei oferte rămase în cursă, cea a asocierii DVM Contractors SRL – Tehnic Asist SRL. Termenul limită pentru finalizarea acestei evaluări este 11 octombrie, conform datelor actuale din Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP).

 

Una după alta

Lovitura de acum pe care o primește Firea de la colegul Negoiță dublează încă una, pe care Primarul General a luat-o de la un alt coleg de partid, și el primarde București, la Sectorul 5. Daniel Florea a primit de la Guvern un teren pe care va vrea să dezvolte o nouă conexiune cu Centrul a zonei Rahova-Ferentari.

Pe traseul căii ferate, edilul vrea să construiască o nouă stradă, cu patru benzi, care să facă legătura dintre centrul orașului și sud (zona Rahova – Ferentari), via interesecția Răzoare. Florea făcuse o cerere în acest sens, către CFR , de care aparținea linia de tren și terenul, încă de acum câteva luni.

Același teren îl dorea și Primăria Capitalei, condusă de Gabriela Firea – colegă de partid cu Florea, care avea alte gânduri cu acesta. Astfel, dacă S5 vrea, cu preponderență, să facă o nouă stradă pentru a scoate din relativa izolare Ferentariul, apoi întreaga zonă Antiaeriană, unde Florea ar vrea să se construiască un hub tehnologico-imobiliaro-educational de miliarde de euro(bazat pe Laserul de la Măguele), PMB avea alte gânduri. Astfel, Municipalitatea lui Firea avea intenția să includă respectivul teren în realizarea a două drumuri noi : coridorul nord – sud , ca alternativă la bulevardele aglomerate Timişoara şi Iuliu Maniu și un nou coridor pe axa centru – vest: bulevardul Vasile Milea – strada Cascadelor – Preciziei, şi unul pe axa nord – centru – sud, continuare a diametralei N-S, Piaţa Victoriei – Buzeşti – Berzei – Vasile Pârvan – Uranus – Gara Progresu şi racord la viitoarea autostradă Bucureşti – Giurgiu. De asemenea, Primăria promitea prezervarea traseului realizării tronsonului de metrou de pe linia 4, Gara de Nord – Gara Progresu

Guvernul i-a dat terenul lui Florea, pesedist care, la puciul eșuat împotriva lui Dragnea, i-a luat apărarea șefului partidului, ba chiar, după, a cerut și excluderea lui Firea din partid.

În Nota de Fundamentare HG-ului ce viza acest teren, adoptat de Guvern, Transporturile, ca instituție tutelară a CFR, au reluat , cuvând cu cuvânt, motivația PS5 care încerca să justifice de ce i s-ar cuveni lui terenul. “Sectorul 5 al Municipiului București a intrat în ultimii doi ani într-o nouă etapă de dezvoltare, marcată de planificarea riguroasă a direcțiilor strategice de intervenție și maximizarea tuturor surselor de finanțare, pentru implementarea proiectelor. Astfel, Sectorul 5 a adoptat prima strategie de regenerare urbană din România – Strategia de Regenerare Urbană Ferentari, lucrează la Master Planul pentru cea mai mare amenajare urbanistică din România – în zona Antiaeriană, la strategia pentru cel mai mare HUB Tehnologic din Municipiul București, precum și la o serie de strategii secvențiale care vor transforma în bine Sectorul 5 și vor influența major calitatea vieții pentru toți cetățenii”. Se mai arătaă și că S 5 este unicul Sector la nivelul căruia nu este închis inelul median de trafic.