EXCLUSIV: Lovitură pentru o mare companie din România. Site-ul său a fost spart de hackeri

hacker

Site-ul unei cunoscute reţele private de sănătate din România, GRAL Medical, nu a putut fi accesat luni seara. Motivul: un atac cibernetic!

UPDATE: Site-ul celebrei rețele de clinici medicale din România a fost reparat.

Probleme pentru reţeaua de clinici GRAL Medical, luni seara!

Site-ul GRAL Medical, indisponibil din cauza hackerilor

Site-ul de internet gralmedical.ro a fost spart de hackeri, iar toate persoanele care au avut nevoie să acceseze pagina GRAL Medical pentru programări sau alte informaţii s-au trezit în faţa unei pagini goale, pe care era scris mesajul “HACKED BY uchiha obITo”, alături de un text în limba indoneziană care s-a traduce prin “uchiha obITo vine să distrugă nedreptatea”.

La momentul redactării acestei ştiri, nu se cunosc motivele din spatele atacului cibernetic al hackerilor asupra reţelei GRAL Medical.

În urmă cu o lună de zile, Robert Şerban, fondator GRAL Medical, vorbea despre planurile de viitor ale reţelei medicale private.

“Vrem să deschidem un centru în Bucureşti şi să extindem reţeaua în ceea ce priveşte partea de laboratoare şi centre de recoltare pentru că pandemia ne-a arătat că în anumite momente oamenii nu au cum să ajungă la spital şi trebuie să găsească în afara spitalelor o soluţie pentru problemele lor. Bugetul de investiţii se ridică undeva la 7-8 milioane euro”, spunea acesta pentru Ziarul Financiar.

În 2020, GRAL Medical a investit în jur de jumătate de milion de euro pentru se adapta noilor condiţii de lucru. Astfel, banii au mers către diverse echipamente pentru mărirea vitezei de eliberare a rezultatelor testelor COVID din laboratoarele de biologie moleculară.

Antreprenorul spune că pandemia a adus o serie de provocări şi pentru sistemul medical. Una dintre cele mai mari schimbări ale anului trecut a fost reconfigurarea circuitelor, astfel încât pacienţii care urmau tratamente de dializă să nu fie puşi în pericol de pacienţii care soseau în clinici şi nu erau testaţi.

Totodată, cadrele medicale au fost nevoite să se adapteze noilor condiţii de lucru, fiind forţate să îngrijează mai mulţi pacienţi care au apelat la serviciile medicale private, în timp ce anumite spitale de stat s-au ocupat doar de tratarea pacienţilor cu COVID.