Printre primele documente înaintate de noul ministru al Transporturilor, Dan Marian Costescu s-au enumerat ordinele de confirmare a secretarilor de stat din cadrul MT, a secretarului general precum și cel a secretarului general adjunct. Mai exact, toți cei patru secretari de stat au fost reconfirmați pe funcții, precum secretarul de stat de stat și adjunctul acestuia.
Cel mai important secretar de stat din punct de vedere al atribuțiilor, Maria Magdalena Griogore, va gestiona în continuare activitatea celor trei companii CFR, domeniul aerian (TAROM, ROMATSA, Autoritarea Aeronautică Civilă Română) și transportul naval. Blonda de 36 de ani, Maria Magdalena Grigore, apropiată a lui Călin Popescu Tăriceanu, a fost numită secretar de stat la Ministerul Transporturilor la începutul lunii ianuarie 2015. Secretarul de stat din cadrul MT conduce un bolid de lux, Infiniti, deține bijuterii de 15.000 de euro, este proprietara a două apartamente în Capitală și a strâns aproximativ 39.000 de euro la care se adaugă 100.000 de lei. Maria Magdalena Grigore, anul trecut, a fost angajată tot în cadrul Ministerului Transporturilor în funcția de secretar TRCECA, unde a încasat puțin peste 21.000 de euro și economist la CFR SA, cu un venit total de aproxiamtiv 17.000 de lei.
Apropiatul lui Rus, mare specialist în consiliile de administrație
Secretar general al Ministerului Transporturilor, Mircea Jorj, numit funcție în iulie 2014, este considerat omul de încredere al fostului ministru Ioan Rus. Acesta deține trei terenuri intravilane în județul Cluj, împreună cu soția, în suprafață de puțin peste 1.500 mp.
Secretarul general din cadrul MT și-a cumpărat un apartament în Cluj în 2007, iar din 2012 are un apartament în duplex, în suprafață de 120 mp, în localitatea Florești-județul Cluj. Familia Jorj deține trei autoturisme, respectiv Ford Kuga, Jeep Wrangler și BMW Seria 1. Mircea Jorj are în garaj o motocicletă BMW, deține obiecte de artă în valoare de 20.000 de euro și un cont de economii coumn cu soția în valoare de aproximativ 60.000 de lei. După numirea în funcția de secretar, în vara anului 2014, Mircea Jorj s-a căsătorit cu Laura Elena Jorj. Conform declarației de avere, darul de nuntă pentru cei doi miri a însemnat 91.460 de lei, 21.800 de euro, 2000 de dolari și 300 de franci elvețieni.
La capitolul cadouri, Mircea Jorj a precizat că a primit două ceasuri de ziua de naștere în valoare totală de aproximativ 10.000 de lei. La capitolul venituri din salarii, secretarul general al Ministerului Transporturilor a declarat că a încasat puțin peste 36.000 de lei, în perioada 1 ianuarie 2014-1 3 iulie 2014, fiind vicepreședinte la Agenția Națională de funcționarilor Publici din România. Pentru ultima jumătate a anului 2014, din funcția de secretar general al MT a încasat în total de aproximativ 28.000 de lei. Cei mai mulți bani, respectiv 123.900 de lei, au fost încasați de Mircea Jorj de la Eximbank având calitatea de reprezentant al Ministerul Transporturilor în CIFGA.
Mircea Jorj a semnat statul de plată și la ROMATSA, Regiei unde din calitatea de membru în consiliul de administrație s-a așes cu un venit total de aproximativ 12.000 de lei. Acesta a fost anul trecut și membru în CA-ul CFR unde a avut o indemnizație lunată netă în valoare de 2.468 de lei. În perioada iulie-decembrie 2014, Mircea Jorj a figurat ca doctorand la Academia Română unde a beneficiat de 6.800 de lei. Soția acestuia, în calitate de director și administrator al unei agenții de turism, pe tot anul 2014 a câștigat 8.892 de lei.
Din șef ROMATSA a ajuns secretar de stat
Ion-Aurel Stanciu a fost numit secretar de stat în cadrul Ministerului Transporturilor la sfârșitul lunii august. Acesta se ocupă de rețeaua sanitară din cadrul CFR și de relația cu parlamentul. Din declarația de avere rezultă că a încasat anul trecut aproximativ 194.000 lei fiind director general ROMATSA și 108.000 lei pensie fiind ofițer în rezervă în cadrul Ministerului Apărării. Și Marius Humelnicu tot la sfârșitul lunii august a fost numit secretar de stat. Fost fotbalist la Oțelul Galați, consilierul local PSD, acesta se ocupă de Registrul Auto Român, Autoritatea Rutieră Romînă și Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier. Humelnicu a încasat anul trecut puțin peste 33.000 de lei de la ARR, puțin peste 22.000 de lei de la primăria Galați și aproximativ 16.000 de lei de la Centrul de pregătire profesională transporturi rutiere.
Alexandru Răzvan Cuc, cel mai nou secretar de stat numit la Transporturi,coordonează activitatea Companiei Naționale de Autostrăzi. Înainte de a fi numit secretar de stat, Alexandru Răzvan Cuc a fost director general al Zonei Libere Giurgiu SA de unde din funcția de director a încasat circa 33.000 de lei. Cele mai mari venituri au fost încasate de soția acestuia, Lucia Ramona Iordache care anul trecut, în calitate de executor judecătoresc în cadrul Curții de Apel București a încasat un venit total de circa 257.000 de lei. Tot soția acestuia a câștigat puțin peste 22.000 de lei din două fonduri de investiții și încă 4.610 de lei dobândă la două depozite. Tot în 2014, Alexandru Răzvan Cuc a fost consilier județean Giurgiu cu un venit de aproximativ 7.000 de lei și a încasat încă aproximativ 850 de lei în calitate de membru în CA-ul spitalului județean Giurgiu și membru în AGA în cadrul societății Servicii Locale Giurgiu.
Lista șefilor din Ministerul Transporturilor se încheie cu Mircea Popa, care înainte de a fi numit secretar general adjunct în cadrul MT, la sfârșitul lunii mai 2015, a fost inspector guvernamental în cadrul Secretariatului General al Guvernului. Conform declarației de avere, Mircea Popa, în 2014 a fost angajat la Departamenul pentru Energie și la Ministerul Economiei unde a încasat un venit de de peste 45.000 de lei. Soția acestuia a fost angajată la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice cu un câștig anual de 60.000 de lei. Secretarul general adjunct din cadrul MT, în cursul anului 2014, a câștigat încă aproximativ 67.000 de lei fiind membru în diferite consilii de administrație și comisii