„Eu cred că minimum 3.000 de lei net ar trebui să avem în România. Nu cred că este posibil de îndeplinit acum.

Dacă vom face o forțare extrem de mare care să nu fie discutată cu mediul de afaceri, s-ar putea să închidem foarte multe mici întreprinderi românești, să creăm un rău mai mare, să creăm șomaj, să punem presiune pe mediul de afaceri”, a declarat ministrul Muncii, Marius Budăi.

Salariile uriașe din construcții revin la impozitarea normală

„Măsura de 3.000 de lei, salariu minim în construcții a rămas. A, că nu ne mai ducem până la 30.000 și mergem până la 10.000…

Păi nu trebuie să ne ducem aici unde e vorba de muncitor, ăla care face producția? Măsura pentru cei cu salariul minim a rămas fără discuție. Din contră, am instituit și în Agricultură și în Alimentație așa ceva”, a mai spus Marius Budăi.

Când se va implementa salariul minim european?

„Am schimbat poziția Ministerului Muncii la Comisia Europeană față de ceea ce înseamnă salariul minim european. S-a reușit și cu aportul nostru, al României, să se aprobe la Comisia Europeană această directivă, avem doi ani de zile să implementăm această directivă în România. Trebuie să nu avem în România sărăcie în muncă”, a declarat ministrul social-democrat din Guvernul Ciucă.

Toată lumea se întreabă, însă, ce înseamnă acest salariu minim european. Oare ne vom alinia cu veniturile cele mai mici la nivelul statelor din Vest? Ministrul Muncii spulberă această speranță.

„Să nu creadă cineva că vom avea un singur salariu minim la nivel de Uniune Europeană. Nu, e raportată.

Sunt două elemente destul de clare, e salariul mediu și salariul median, se discută pe această bază. Eu nu voi face, cum au făcut din păcate, colegii mei din Guvernul de dreapta să implementeze o măsură fără dialog.”, a mai declarat ministrul Muncii.

Urmăriți întreaga ediție a podcastului „România lui Cristache” pe canalul de YouTube EVZ Capital.