Marius Pieleanu are o serie de reproșuri la adresa președintelui României, Klaus Iohannis. Printre acestea se numără proiectul inițiat de președinte, „România Educată” despre care spune că nu se vede. Acesta susține că președintele „este inconștient, nu înțelege nimic” legat de acest subiect.
Klaus Iohannis este „inconștient, nu înțelege nimic”
De asemenea, un alt aspect pe care-l reproșează lui Klaus Iohannis este faptul că „se îmbracă ca un playboy”, ceea ce nu se pretează unui președinte care are nevoie de „un anumit tip de decență”.
„Reproșurile președintelui din partea mea sunt: România Educată, unde este? Putea să o facă foarte ușor, era la îndemâna lui, el fiind profesor de meserie și soția dirigintă. Omul este inconștient, nu înțelege nimic. Și doi, după părerea mea un președinte chiar dacă are trăsături masculine bine conturate nu se îmbracă ca un playboy. Am imaginea aceea cu crosa de golf, îmbrăcat din cap până în picioare în alb, nu ai voie. Ești președintele României … este vorba despre un anumit tip de decență”, a declarat sociologul Marius Pieleanu.
Cu toate acestea, sociologul recunoaște că actualul președinte al României are totuși și câteva lucruri bune pe care le-a făcut.
„Colectivitățile simt nevoia de a avea încredere într-un lider. Oamenii s-au blazat în ceea ce privește așteptările față de un președinte, deși putem discuta și lucrurile bune pe care le-a făcut Iohannis, are câteva totuși”, a mai declarat Marius Pieleanu în cadrul podcast-ului EVZ Play.
Urmăriți întreaga ediție pe canalul de YouTube EVZ Capital.
Ce este proiectul național „România Educată”
Amintim că, proiectul național „România Educată”, inițiat de Președintele României are menirea să susțină reașezarea societății pe valori, dezvoltarea unei culturi a succesului bazate pe performanță, muncă, talent, onestitate și integritate.
Administrația Prezidențială a derulat o amplă dezbatere publică privind educația din România, ale cărei prime două etape s-au derulat în perioada 2016-2018. La finalul acestor trei ani, au rezultat o viziune de țară și obiectivele aferente pentru educația și cercetarea din România, la orizontul anului 2030, alături de o serie de propuneri de politici publice pe temele desemnate ca fiind prioritare în cadrul proiectului.
Acestea sunt: (1) Cariera didactică, (2) Echitatea sistemului educațional, (3) Profesionalizarea managementului educațional, (4) Învățământul profesional și tehnic de calitate, (5) Autonomie, internaționalizare și calitate în învățământul superior, (6) Educație timpurie, (7) Evaluarea elevilor și studenților. Rezultatele au fost supuse dezbaterii publice în cadrul celei de-a treia etape a proiectului, începând cu data de 5 decembrie 2018 și au fost finalizate și publicate în vara anului 2021.Operaționalizarea a fost prevăzută în Strategia Națională de Apărare a Țării – SNAT, iar rezultatele finale au fost asumate prin memorandum de către Guvernul României.
Totodată, o parte dintre prevederile Proiectului „România Educată” au fost incluse în Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).
În cadrul raportului final al Proiectului „România Educată”, sunt incluse domenii prioritare, cu obiective și măsuri specifice.