„Se află într-o situație un pic de blocaj, pentru că indicatorii tehnico-economici aprobați undeva la începutul anului, ar trebui actualizați. Știm cu toții că în această perioadă, prețul la materialele de construcții a crescut foarte mult și m-a întrebat (n.r. Primarul Emil Boc) dacă sunt de acord să suspend pentru o perioadă această licitație, să reactualizăm acești indicatori și după aceea să o reluăm. Sigur că am fost de acord.”, a declarat ministrul.
Va trece Metroul din București la Primăria Capitalei?
„Nicușor zice că vrea metroul, i-l dați?”, l-a întrebat deschis jurnalistul Ionuț Cristache pe invitatul său.
„Da! Cu o singură condiție. Să discute și să fie în stare să prezinte un sistem integrat de transport pe București. De aceea eu sunt de acord, spre deosebire de alți miniștri care au fost la Transporturi. Gabi Firea a vrut metroul și Sorin Oprescu a vrut să ia metroul și miniștrii din acea perioadă nu au vrut să-l dea. Eu sunt dispus să fac acest lucru tocmai pentru că sistemul integrat de transport din București, trebuie privit în ansamblu cuprinzând Metrorex. Eu sunt dispus la orice soluție care e benefică bucureștenilor.”, a declarat Sorin Grindeanu.
„Metrorex nu se conduce cu ranga”
„Anul 2021 a însemnat un dezastru pentru Metrorex. Este singurul an în care Metrorexul nu a avut buget aprobat. S-a terminat anul și ei nu aveau buget. Iar la sfârșitul anului 2021, sub înalta coordonare, datoriile Metrorex către compania care asigură mentenanță erau de aproape 200 de milioane, facturi neplătite. Această companie trebuie să înțeleagă într-un final, nu cu ranga, că nu așa se rezolvă lucrurile, că trebuie să se așeze și să privească lucrurile altcumva. Sigur că în toată Europa, transportul public nu este o activitate care să aducă mari venituri celor care o coordonează, dar nici nu poți de fiecare dată să fii într-o zonă d-asta de libertate și în final, lasă că vine Guvernul și plătește aceste minusuri. Nu!”, a ținut să precizeze vicepremierul Sorin Grindeanu.