Jurnalistul Robert Turcescu, alături de alți doi invitați în podcastul HAI Live cu Turcescu, a discutat despre un aspect major cu privire la forța de muncă din România, însă despre care nimeni nu vorbește. Jurnalistul a adus în atenția publicului numărul ridicat de imigranți care lucrează pe teritoriul țării.
Migranții din România, o problemă despre care nimeni nu vorbește
În cadrul celui mai nou episod al podcastului HAI Live cu Turcescu, cunoscutul jurnalist i-a avut ca invitați pe Bogdan Comaroni și pe Octavian Hoandră. Cei trei au discutat mai multe aspecte importante atât din România, cât și la nivel internațional.
De asemenea, aceștia au discutat și despre migranții de la noi din țară. Robert Turcescu a povestit că, la un hotel în care a fost cazat în vacanță, personalul restaurantului hotelului era format din migranți.
În plus, jurnalistul a povestit că aceștia începuseră chiar să prindă cât de cât limba română.
”În fiecare seară în care m-am dus la restaurantul hotelului respectiv, nu am văzut un român care să mă servească și în bucătărie nu era un român.
De jur împrejur, de la ăla care ne aducea farfurii la masă, la bucătar, altminteri foarte instruiți (…) echipa hotelului era alcătuită numai din oameni din Sri Lanka, indieni, pakistanezi care începuseră să rupă și română”, spune acesta.
Acesta mai aduce în prim plan și o știre recentă cu privire la numărul de migranți din România. Jurnalistul spune că, în mod oficial, la noi în țară sunt aproape 300 de mii de imigranți. Pe lângă aceștia, mai sunt peste 80 de mii care nu sunt înregistrați.
”Este o știre recentă care ne spune că avem în momentul de față, în România, în mod oficial aproape 300 de mii de imigranți și peste 80 de mii de inși care nu sunt înregistrați”, continuă el.
În inconștiența lui, statul român continuă să le dea vize de muncă. Chipurile, românii nu mai vor să muncească și e nevoie de forță de muncă.
De fapt, românii nu mai vor să muncească pe salarii de mizerie, iar angajatorii s-au săturat să plătească taxele enorme cerute de stat pentru salarii.
România, la un pas de a ajunge ca Anglia
Jurnalistul Robert Turcescu a precizat că nu și-a dori ca România să ajungă în situația în care a ajung Anglia, dar și alte țări din Europa.
Acesta a mai spus că niciun politician din România nu vorbește despre acest aspect.
”Eu trăiesc cu spaima că în România, adunându-se așa, s-ar putea să asistăm și noi la ce se întâmplă, și ne uită cu groază în Anglia, unde vedem ce se întâmplă. Cu se s-a întâmplat la Paris. Cu ce se întâmplă în Germania.
Sincer să fiu, eu unul nu vreau să se întâmple asta în România. Mi se pare inconștiența acestui stat român.
(…) Mi se pare inadmisibil”, continuă acesta.
La rândul său, Octavian Hoandră a precizat că îi este milă de cei care pleacă din țara natală pentru că nu au posibilități. Totuși, subliniază că nu știe cum s-a putea repara această situație.
Bogdan Comaroni a mai adăugat că există un patronat al importatorilor de forță de muncă în România. El spune că acesta este un fel de stat în stat.
Patronatul are putere foarte mare și trecere politică și numește consuli pe probleme de forță de muncă în diverse țări în care se face importul de forță de muncă.
Întregul podcast poate fi vizualizat mai jos.