Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, este un tip ok ca persoană fizică, spune sociologul Mirel Palada, invitat în prima ediție a podcastului EVZ Capital din acest an. La rândul său, jurnalistul Dan Andronic a precizat că nu crede că Mircea Geoană ar fi un președinte rău.
EXCLUSIV Mircea Goană, un tip ok ca persoană fizică. Dan Andronic: Nu cred că ar fi un președinte rău
Sociologul Mirel Palada a fost primul invitat din acest an al podcastului EVZ Play cu Robert Turcescu. Printre diferitele subiecte discutate în cadrul podcastului, care se poate vizualiza integral pe canalul de YouTube al EVZ Capital, s-a discutat și despre secretarul general adjunct al Alianței Nord-Atlantice (NATO), Mircea Geoană.
Cunoscutul jurnalist Robert Turcescu a precizat „Mircea Geoană a băgat o chestie foarte tare la un moment dat. A fost la un talk show, cred că la Marius Tucă, și a zis la un moment dat că locomotiva va merge mai repede decât ultimul vagon. Mare vorbă”.
De partea cealaltă, sociologul Mirel Palada a anunțat că a început campania electorală, moment în care jurnalistul Robert Turcescu a întrebat de ce anumite persoane se străduiesc atât de mult să pară inteligente.
Alături de cei doi s-a aflat și jurnalistul Dan Andronic, cel care a precizat că „nu e greu să scoți panseuri memorabile și riscul de a cădea în ridicol e foarte mare. Asta până la urmă nu are nicio încărcătură filosofică. Nu trebuie să fii geniu pentru asta. Americanii spun să nu schimbi caii în mijlocul drumului. Acolo e o încărcătură, dacă fața mașinii merge mai repede decât spatele, acolo… E o chestie pe care o putem scoate și noi”.
Principala problemă a politicienilor – încerc să înăbușească autenticitatea
Cunoscutul sociolog a scos la iveală care este principala problemă a politicienilor, precizând că „aici trebuie să îi băgăm aproape pe toți la grămadă, este că se străduie cu orice preț să-și înăbușe autenticitatea și să fie altfel decât sunt.
Noi ne permitem să ne hăhăim că suntem într-un anumit format și nu încercăm să proiectăm o altă imagine mult diferită de ceea ce suntem cu adevărat. Dar nu în așa hal în care fac politicienii. Ei tot timpul se chinuie. De la ăștia mici , de la Ana Birchall. O facem toți, dar depinde cât de mult te depărtezi de ce e adevărat”.
„Din punctul ăsta de vedere, Iohannis e cel mai bun exemplu de așa da. El nu încearcă să prezinte alt personaj. Din punctul ăsta de vedere, este omul politic care ne-a păcălit cel mai puțin. Uitați-vă că de când a devenit președinte până în zilele noastre e la fel. Nu s-a schimbat în niciun fel”, a precizat Dan Andronic la rândul său.
Mircea Geoană, „un tip ok ca persoană fizică”
Mirel Palada a precizat că secretarul general adjunct al NATO este o persoană de treabă într-un mediu colocvial.
„Are aceeași scârbă superioară. Și la Mircea Geoană s-a întâmplat același lucru. El încearcă să fie mai sfătos decât este, mai înțelept, mai purtător de panseuri decât este. El pe persoană fizică este un tip ok. Când stai de vorbă cu el pe persoană fizică este un om ok”, spune sociologul la EVZ Play.
Dan Andronic a adăugat că „este un om care a acumulat o experiență suficient de mare acum. Are acces. Ne-ai spus că Geoană e cel mai potrivit candidat pentru orice. Într-o competiție deschisă”.
Sociologul a punctat că Mircea Geoană este cel mai potrivit candidat pentru orice, indiferent dacă este vorba despre o competiție internă sau generală.
Mircea Geoană se poate profila ca și candidat pentru alegerile prezidențiale
„Toată campania asta a lui Geoană a făcut sens. A furat startul și automat el se poate profila ca și un candidat”, a adăugat jurnalistul Dan Andronic, moment în care sociologul Mirel Palada a precizat „a și călărit un context istoric favorabil pentru el. În momentul de față, el este primul în cursă. Ce o să mai fie în următorii doi ani de zile mai vedem”.
Jurnalistul Dan Andronic a precizat că nu crede că Mircea Geoană ar fi un președinte rău, în timp ce jurnalistul Robert Turcescu a spus „eu stau și mă gândesc așa că singurele momente în viața politică când se mai tranșează lucrurile sunt perioadele de campanie electorală.
În ultimii 8 ani de zile, dezbaterile la președinție nu au mai existat, campaniile electorale, afișele sunt de tot rahatul, nici nu mai există, campaniile online sunt o mizerie, tot ce apare în campanii sunt dosarele. Faptul că SRI-ul poate să bage din nou probele. Presa e moartă, e total dependentă de banii de la partide”.
„Securitatea s-a așternut ușor peste țară. România este mai în urmă decât alte țări. Valul de furie anti-sistem din America ajunge mai greu la noi. Suntem cam cu jumătate de generație în urmă”, a declarat sociologul Mirel Palada.