Reacții împărțite după calificarea României în optimile Euro 2024

Așadar, România s-a calificat în optimile Euro 2024, după ce a făcut un egal cu Slovacia. Însă reacțiile românilor au fost împărțite. Unii s-au bucurat, în timp ce alții i-au criticat pe Tricolori. În acest context, Mirel Curea a vorbit despre „darul” românilor de a-i blama pe sportivii care ne reprezintă țara.

„Băi frate, avem un dar… înotătorul ăla nu înoată bine, Simona Halep e o escroacă… care, cum face ceva pentru țara asta, trebuie să fie un tâmpit”, a spus el.

Mirel Curea i-a lăudat pe fotbaliștii români, spunând că joacă „dezinhibați”. Acesta a mărturisit că dacă nu s-a uitat la meci, a văzut de șapte-opt ori la momentul în care ” o tribună întreagă” a cântat imnul României.

„Avem niște ceasuri rele în poporul ăsta român, avem niște tâmpiți care nu se simt împliniți până nu încearcă să strice bucuria oamenilor”, a mai spus jurnalistul.

Echipa națională de fotbal a României, Euro 2024
SURSA FOTO: Facebook, Echipa națională de fotbal a României

Cum este distrusă conștiința națională

Întrebat de Mirel Curea care ar putea fi cauza unei astfel de atitudini, Tavi Hoandră a dat ca exemplu USR. El afirmat că în spațiul public există anumiți oameni care nu au reușit să se facă remarcați prin nimic.

Astfel, cele mai sigure rampe de lansare au fost ONG-urile, iar astfel, au început să recite o poezie care le-a fost dictată.

„Li s-a deschis poarta lui Soros, care a venit cu tot felul de bancuri proaste și le-a dat bani, i-a dus la universitatea lui de la Budapesta, să-i facă mari intelectuali.

Neavând altă șansă, au pus botul la bani și la importanța creată fals de aceste ONG-uri, care i-au propulsat în centrul scenei publice, și au început să recite o poezie care le-a fost dictată”, a spus el.

Jurnalistul a afirmat că „totul le pute, pentru asta au fost plătiți și și-au asumat”. Potrivit lui Tavi Hoandră, „până la urmă, e o alegere de viață”.

Acesta a afirmat că ei s-au obișnuit să fie oameni publici, iar pentru ei, singura cale de a rămâne în atenția publicului este să critice. Potrivit lui Hoandră, acești oameni contribuie, în toate țările în care se află, la distrugerea conștiinței naționale, a talentelor naționale, a industriilor naționale.

„Ei nu au meserii. M-am uitat și eu la cei șase care au candidat pentru funcția de președinte al partidului lui Coldea, USR. E halucinant.

Din cinci-șase candidați, singura care a muncit și a avut o meserie este Elena Lasconi. (…) Restul… unul nu are nicio facultate, iar ceilalți spun să sunt consultanți politici, dar nu spun la ce firme”, a afirmat Mirel Curea.

Ediția integrală a podcastului poate fi urmărită aici.