Lansată în aprilie 2010, Dacia Duster este un mare succes pe toate piețele. În 2015, Duster a fost cel mai bine vândut model Dacia în lume și al doilea cel mai bine vândut model în Grupul Renault după Renault Clio 4.

331.238 unități Duster au fost vândute în 2015, dintre care 168.900 sub marca Renault și 162.338 unități sub marca Dacia. Prin comparație doar Renault Clio 4 s-a vândut mai bine în Grupul Renault cu 372.062 unități.

De aceea, noua generație Dacia Duster are o importanță crucială pentru Dacia dar și pentru gama entry level de la Renault.

Conform AutoExpert, noul Duster va avea un design mult schimbat mai ales la partea din spate. Din prima fotografie se observă geamul din spate cu forma celui de la Lodgy, care este mai mare decât cel de la modelul actual. De altfel, noul Duster va fi mai lung cu 18 cm urmând a avea 4,50 metri lungime. În premieră, Duster II va avea și opțiune de șapte locuri, foarte apreciată la la fostul Logan MCV.

Și platforma tehnică este complet nouă, Duster fiind primul model Dacia care abandonează platforma low-cost în favoarea unei versiuni simplificate a noii platforme modulare CMF a Alianței Renault-Nissan utilizată și la noul Megane și Talisman.

Sursa: AutoExpert

Toate detaliile despre noua Dacia Duster le puteți găsi în revista AutoExpert.