Despre otrava din farfurie
Gazda podcastului, Robert Turcescu, a punctat faptul că în toată lumea, din ce în ce mai mulți oameni suferă de probleme grave de sănătate, din cauza obezității și a alimentației. Potrivit jurnalistului, sistemele sanitare din mai multe țări dezvoltate au ajuns să nu mai facă față afluxului de pacienți.
Cât despre România, acesta a spus că este pe primul loc în Europa în ceea ce privește obezitatea infantilă.
La rândul său, jurnalistul Bogdan Comaroni a povestit că într-un supermarket, o doamnă în vârstă l-a rugat să se uite pe o cutie de maioneză, pentru a-i spune dacă este de post. Potrivit acestuia, pe cutia respectivă scria că produsul conținea numai 0,5% praf de ou, și în rest chimicale.
Robert Turcescu a completat că pe lângă aceste chimicale, toate alimentele procesate conțin zahăr, care, consumat în cantități mari, poate fi extrem de dăunător.
Statul român nu face nimic din acest punct de vedere
Întrebat de ce statul român este impotent din acest punct de vedere, Bogdan Comaroni a răspuns:
„Nu e impotent, e ticălos. Pe lângă faptul că nici postul nu mai e post, brânza nu mai e cu brânză. Dar statul de ce e ticălos? Pentru că pe lângă faptul că toată această chestiune pare dezorganizată, adică legată de sănătatea omului, și cum el se urmărește și se întreține, și cum ar dori să se întrețină…
Să știi că la nivelul celor care doresc să facă acest lucru, la nivel global, este o organizare extrem de bună, de riguroasă, din care, de pilă, statul român face parte, prin reprezentanți, dintr-o chestie o echipă de sclavi care aplică aceste principii în România și care le legiferează cu forța.”
Jurnalistul a pomenit, de asemenea, despre interzicerea vânzării de către țărani a cărnii de porc de Crăciun. Acesta a spus că deși în acele zile se poate vinde, problema în sine nu a fost rezolvată.
„Păi, să îți aduc aminte că acum câteva zile, știi, au venit cu aia de la ANSVSA, că porcii de Crăciun nu mai pot fi comercializați, adică de ce să vândă țăranul porcul, asta vizavi de faptul că ne întreba lumea de unde să își ia.
După care, în urma scandalului, ca și la faza cu cashul, au renunțat și au zis „Da, dom’le, în perioada aia de Crăciun se poate”. Dar uite, întotdeauna ei așa lucrează, adică problema în sine a rămas. Adică țăranul nu mai are voie să îți vândă, practic, porcul, decât în alea câteva zile de Crăciun”, a spus el în podcastul de pe canalul de Youtube HAI! România.
Depopularea trebuie să se facă profitabil
Bogdan Comaroni a adăugat că „depopularea asta trebuie făcută profitabil. Profitabil înseamnă că, de pildă, oamenii, până ei mor, trebuie să le luăm banii. Prin medicamente, prin boli, prin toate astea. Trebuie, de pildă, să coborâm cât mai mult, pentru că nu ajunge.
La un moment dat, construcția asta se dezvoltă piramidal, deci puterea crește piramidal. Lupta pentru putere crește piramidal și atunci nu ne mai ajung bătrânii.”
Întreg podcastul de joi, 9 noiembrie, poate fi urmărit chiar aici.