Care credeți că este cel mai de succes proiect implementat în 2020?

Claudiu Tuhuț: În 2020 ne-am concentrat pe consolidarea parteneriatelor existente, cu instituții bancare și instituții financiare nebancare, dar și pe adaptarea rapidă a business-ului la mediul digital. Digitalizarea accentuată a proceselor Metropolitan Life a fost percepută într-un mod pozitiv de clienții noștri. Peste 20% dintre clienții F2F au preferat să utilizeze mediul digital pentru analiza nevoilor personale și achiziția asigurării de viață, potrivită pentru ei și familiile lor și credem că acest trend va continua să crească în următorii ani.

Care este cel mai mare proiect din cariera dumneavoastră implementat în cadrul instituției în care activați în prezent?

Claudiu Tuhuț: Sunt foarte multe proiecte de care sunt mândru, precum cel pentru una dintre cele mai mari insitituții bancare din România, unde activăm prin două canale de vânzare – sucursalele băncii sau la telefon, prin Call Centers, sau proiecte de anvergură în parteneriat cu instituții bancare și cu instituții financiare nebancare. În felul acesta, prin expertiza locală, dezvoltată prin toate canalele de distribuție, dar și prin know-how regional avem oportunitatea de a construi și extinde protecția financiară către mai mulți români.

Care sunt proiectele prevăzute pentru 2021?

Claudiu Tuhuț: În 2021 ne propunem să consolidăm parteneriatele și canalele de vânzare existente, dar și să diversificăm business-ul și segmentele de clienți cărora ne adresăm, prin extinderea parteneriatelor cu bănci, IFN-uri sau brokeri, către noi canale de vânzare. De asemenea, vom continua proiectele destinate comunității, proiectele de educație financiară, incluziune socială și sustentabilitate și vom răspunde nevoilor de protecție financiară ale clienților, așa cum o facem de peste 22 de ani, de când suntem prezenți pe piața din România.

Care sunt cele mai mari probleme cu care v-ați confruntat în contextul pandemiei?

Claudiu Tuhuț: Una dintre provocările cu care ne-am confruntat în acest context a fost lipsa predictibilității. Cu toate aceste, având o distribuție multichannel, business-ul a continuat să se dezvolte. Întreaga noastră echipă a demonstrat reziliență, putere de transformare și agilitate în contextul pandemic, continuând să ofere protecția necesară, adaptată nevoilor clienților și partenerilor noștri.

De ce v-ați lovit în relația cu administrația locală sau centrală?

Claudiu Tuhuț: Suntem bucuroși să spunem că avem o relație foarte bună atât cu instituțiile din administrația locală și centrală, cât și cu instituțiile financiare și non-financiare.

Ce sfat i-ați da unui tânăr care este la început de drum într-o carieră similară cu a dumneavoastră?

Claudiu Tuhuț: Dacă aș avea în fața mea un tânăr care dorește să lucreze în vânzări, i-aș spune să nu se oprească niciodată din a păstra un contact direct cu clienții, indiferent de poziția pe care o va avea în ierarhia companiei. Este o modalitate prin care fiecare profesionist din domeniu reușește să rămână ancorat în realitate, apropiat de nevoile în permanentă schimbare ale clienților. La Metropolitan Life oferim tinerilor expunere și acces la know-how-ul local si global al companiei, experiență, bune practici, incluziune, posibilitate de a-și dezvolta cariera pe traiectorie orizontală și verticală, atât local, cât și regional.

Care credeți că vor fi cele mai importante schimbări în domeniul în care activați în următorii 10 ani?

Claudiu Tuhuț: Cred că asigurările de viață vor deveni tot mai importante pentru bănci și alte institutii financiare, având în vedere că asigurările non-viață au devenit deja produse mass-market. Diferențierea între companii se va face prin know-how-ul de a vinde asigurări de viață pliate pe nevoia clientului, prin canalul potrivit, la momentul potrivit al vieții sale. Cred că mediul online va deveni un canal tot mai important de vânzări, dar în asociere cu celelalte  canale care și-au dovedit deja eficiența până în prezent.

Anticipez că următorii 10 ani vor fi caracterizați prin adaptabilitate crescută a angajaților și agilitate a companiilor, două atribute pe care compania noastra le are în ADN deja. Am demonstrat acest lucru cu toții în 2020, când ne-am adaptat activitatea la noua dinamică a mediului online, astfel încât în acest moment clienții pot avea întâlniri online cu consultanții Metropolitan Life, iar persoanele interesate de serviciile noastre pot accesa website-ul pentru informații sau pentru a contacta rapid un specialist care să le ofere toate detaliile necesare.

Bani. Ce vă spune acest cuvânt?

Claudiu Tuhuț: Cred că este important să îi privim, poate, dintr-o perspectivă mai puțin tranzacțională, cu atât mai mult într-o perioadă în care sănătatea individuală și colectivă are un rol major în dinamica societății. Banii rămân importanți desigur, însă extrem de important este scopul în slujba căreia se află aceștia în mișcare. Ei pot cumpăra produse, alimente, servicii, dar dintr-o perspectivă aspirațională, ei pot asigura vieți – odată cu achiziția unei asigurări de viață, oferind o plasă de siguranță pe termen lung întregii familii, pot simplifica procese, pot genera îndeplinirea unor visuri, pot fi economisiți pentru nevoile pe care le vom avea după ce ne retragem din activitate.