Revista CAPITAL a publicat ediția anuală „Top 100 Manageri din România”. 10 categorii: CEO, CFO, COO, Marketing, HR, CSR, PR, Vânzări, Administratori publici și Sănătate și câte 10 persoane intervievate pentru fiecare în parte.
Care credeți că este cel mai de succes proiect implementat în 2020?
Eliza Irimia: Deși anul 2020 a fost plin de incertitudine, am reușit să finalizăm cu succes un proiect de achiziție care a adăugat 5% la cifra noastră de afaceri și ne-a deschis o nouă modalitate de a ne livra serviciile.
Care este cel mai mare proiect din cariera dumneavoastră implementat în cadrul instituției în care activați în prezent?
Eliza Irimia: E dificil să alegi un singur proiect dintr-o carieră. Au fost foarte multe și toate diferite. Dacă ar fi să mă opresc asupra unora care au avut o semnificație deosebită pentru mine, ar fi cele care ne-au ajutat să integrăm operațiunile noi la timp și fără întreruperi, fără să afecteze bunul curs al activităților sau obiectivele.
Care sunt proiectele prevăzute pentru 2021?
Eliza Irimia: Ne continuăm și în 2021 politica de extindere pe bază de parteneriate și achiziții, și căutăm susținut mai multe oportunități, inclusiv în România, unde avem deja două proiecte de acest gen încheiate cu succes. Ne dorim parteneri cu arii de specializare care să se extindă în afara sau să fie complementare serviciilor noastre de bază.
Care sunt cele mai mari probleme cu care v-ați confruntat în contextul pandemiei?
Eliza Irimia: Pandemia a pus o mare presiune pe tot nivelul de management, dar cel mai dificil a fost să ne menținem integral forța de muncă, să ne păstrăm toți colegii, în contextul unor nevoi de business tot mai accentuate, influențate puternic de situația de lucru de la distanță.
De ce v-ați lovit în relația cu administrația locală sau centrală?
Eliza Irimia: Schimbările legislative frecvente și, mai ales, incertitudinile au fost cele care ne-au ținut în priză anul trecut. Multe dintre inițiativele legislative sau de reglementare ofereau aparența unor beneficii, dar erau imposibil de implementat.
Ce sfat i-ați da unui tânăr care este la început de drum într-o carieră similară cu a dumneavoastră?
Eliza Irimia: Nu-ți fie teamă de proiectele complicate și nu-ți fie teamă să intervii pentru a le simplifica. Cele mai dificile proiecte sunt și cele care oferă cele mai mari satisfacții profesionale pe termen lung. Când vei privi în urmă, vei constata că detaliile și lucrurile mărunte nu mai contează. Cultivă-ți curajul și grija pentru tine și pentru cei din jur. Suntem toți în aceeași echipă.
Care credeți că vor fi cele mai importante schimbări în domeniul în care activați în următorii 10 ani?
Eliza Irimia: Din punctul meu de vedere, ca observator al lumii financiare, văd cum evoluția accelerată a criptomonedelor deja începe să schimbe fața lumii monetare. În plus, tot în domeniul nostru, inteligența artificială elimină acele roluri care administrează acum informații și date, fapt care ne face să anticipăm că în viitor ne vom concentra asupra activităților de analiză și strategie.
Urmărind aceste schimbări accelerate și de pandemie și încercând să anticipeze trendurile, compania noastră a lansat, recent, conceptul Stefanini Everywhere, care mizează pe o mobilitate accentuată a forței de muncă și pe obișnuința, deja câștigată, de a lucra de oriunde, cu oricine, în echipe diverse, internaționale.
Bani. Ce vă spune acest cuvânt?
Eliza Irimia: Banii au fost energia și baza schimburilor comerciale de milenii. Eu mi-aș dori la un moment dat ca banii să nu mai priviți ca scop in sine (obiectivul principal), ci să fie o modalitate de a face bine oamenilor și mediului.
Revista este disponibilă în format print și poate fi comandată de pe magazinul online agoramag.ro.
Sursa foto: arhiva personală