Politica Zero Covid pusă în aplicare de China în mari metropole ca Shanghai sau capitala Beijing ridică numeroase semne de întrebare. Cetățenii sunt blocați în case într-un lockdown extrem de sever, deși tulpina care circulă acum în țara asiatică este una destul de inofensivă. Robert Turcescu și invitații săi în podcastul EVZ Play au pus din nou pe tapet subiectul delicat al experimentului Shanghai.
Emisiunea EVZ Play cu Robert Turcescu, care poate fi urmărită pe You Tube al Evz- Capital și pe pagina de Facebook evz.ro, a dedicat o ediție specială evoluției experimentului social care se întâmplă în China.
Mai întâi la Shanghai, apoi la Beijing, cetățenii chinezi sunt ținuți în case, fiind privați de cele mai elementare drepturi, în numele politicii Zero Covid. În prezent nu se mai furnizează alimente populației în izolare, a atras atenția jurnalistul Bogdan Comaroni.
Lucian Duță: E cel mai mare experiment social făcut vreodată
Invitat în podcastul EVZ Capital, medicul Lucian Duță a semnalat faptul că un experiment de o asemenea anvergură, care are la bază sistemul creditelor sociale, este o premieră absolută pentru omenire, una nefericită.
„Unul dintre mijloacele cele mai puternice de inducere a fricii și de predare completă în fața eventualelor desființări ale drepturilor fundamentale este frica de boală și frica de moarte. Ce spune Gates e foarte tare, am fost foarte atent, cică există bioterorism. Nu că s-ar putea, există. (…)
China pe o variantă banală, Omicron, îi ține în case. Pierderile economice au fost imense. Noutatea care mie mi s-a părut de trecere într-o lume utopică a fost câinele-robot cu mesajul, controlați-vă dorința de libertate. Vii cu acel mesaj repetitiv al câinilor electronici care aleargă pe stradă”.
Invitatul a criticat că nu se vorbește în spațiul public de sistemul creditelor sociale, care a inspirat de fapt experimentul Shanghai. Este o tăcere absolută despre social credit system din China.
Dacă l-au aplicat la 1.5 sau 1.8 miliarde deodată, e cel mai mare experiment social făcut vreodată. Implementat, deci este un mod de viață. Nu ai fost un cetățean model, începe să ți se scadă din punctajul care ți-a fost acordat, începi să cobori și devii un paria al societății.
Avocații se autosesizează în cazul viitorului tratat pandemic
Moderatorul Robert Turcescu a dat citire, de asemenea, unui articol scris de o avocată din cadrul casei de avocatură Stoica și Asociații.
Într-un articol publicat de Hotnews, avocata Veronica Dobozi a denunțat pericolul pe care îl reprezintă viitorul tratat pandemic. Acesta, care urmează să fie semnat anul viitor, va instaura un minister global al sănătății condus de OMS, în numele conceptului suprem de one health.
„Nu ați înțeles foarte multe din limbajul de lemn avocățesc? Să vă traduc. Pentru binele comun al mediului (a cărui definiție va fi stabilită prin tratat) va putea fi sacrificat cam orice drept al omului din cele pentru care s-au luptat atâtea generații și care păreau să fie de neatins”, scrie avocata.