Referendumul pentru familie și banii cash în Constituție

Robert Turcescu a mărturisit că a ales acest dublu subiect lansat de cei de la AUR și pentru a atrage atenția. El susține că AUR este „un soi de tabloid politic”, care exploatează la maximum subiectele de interes public.

„Îi învață cineva, probabil, nu știu cât de bine. Cert este că ajuns pe prima pagină cu astfel de chestii”, susține Robert Turcescu.

Acesta spune că referendumul pentru familie este un subiect sensibil, care „a lăsat nevindecate niște răni”, care i-a făcut pe mulți români să se simtă trădați. Totodată, jurnalistul spune că se bucură că discuția despre plata cu cardul vs plata numerar continuă.

„AUR vine și spune să facem ca alte state, să introducem dreptul românului de a plăti cu numerar în Constituție. E cu dus și-ntors. O pui acolo și ei zic până la urmă că da, limita o putem fixa prin lege, nicio problemă. (…) Nu vă interzice nimeni să plătiți cu cash. Dar în limita a 10 lei. Sau a 15 lei, sau chiar și 1000 de lei. Atât, restul, la revedere, Pandele.

Aici ai nevoie de mai mult decât de o simplă stipulare în Constituție. Ai nevoie probabil de o societate civilă, și chiar și politică, matură, în stare să spună: bă, sunteți tâmpiți?”, spune Robert Turcescu.

Pe același subiect, jurnalistul Bogdan Comaroni susține că printr-o posibilă interzicere a banilor cash, românilor li s-ar atinge o importantă libertate și proprietate. Tot el susține și că ar participa la un nou referendum pentru familie.

„Banul este o proprietate și este proprietatea ta, nu a băncii”, a conchis Bogdan Comaroni.

USR și AUR, partide construite de SRI pentru compromiterea unor idei?

Tavi Hoandră susține că este foarte bine că cineva ridică aceste două probleme. El a precizat că ar fi vrut să fie cerută părerea publicului și cu privire la parteneriatul strategic cu Zelenski.

„În ce privește asta cu banii, băi, sigur, serviciile, când au creat partidul USR și ăsta al lui Simion, s-au gândit foarte clar că vor apărea niște teme în România. Cum ar fi naționalismul. Și i-a creat pe ăștia ca să promită. Pe de o parte USR-ul, trotinetiștii, și pe de alta, nenorocitul ăsta de AUR și cu Șoșoacă.

Deci e exact ce trebuie pentru a compromite orice idee de naționalism, chiar și luminat fie el”, precizează Hoandră.

În ceea ce privește parteneriatul strategic cu Ucraina, Hoandră spune că sunt multe informații care nu se cunosc.

„Noi nu știm nimic. Noi semnăm un parteneriat strategic pe 20 de ani, pe 30 de ani, și habar n-avem ce semnăm. Nu mi se pare în regulă.

Pentru lucrurile importante, care privesc o națiune, neapărat trebuie un referendum. Sau oricum o dezbatere publică majoră. Cu întrebări, cu răspunsuri, cu clarificarea tuturor aspectelor”, a adăugat acesta.

Vă invităm să urmăriți întrgul episod al podcastului HAI Live, pe canalul de YouTube HAI ROMÂNIA, AICI.