Bogdan Comaroni, Octavian Hoandră și Robert Turcescu intră ca în fiecare joi în miezul problemelor de actualitate. Programul Casa Verde a intrat în atenția acestora, pe care-l consideră ineficient și dezavantajos pentru cetățenii care au nevoie de curent ieftin.

Programul Casa Verde, o bătaie de joc

Jurnalistul Robert Turcescu este de părere că românul care chiar are nevoie de curent ieftin nu are nicio șansă să acceseze banii prin programul Casa Verde.

„Aceste fonduri se epuizează rapid și este practic o bătălie. Oamenii sunt puși pe drumuri și nici nu apucă să deschidă formularul care trebuie completat și nu mai sunt fonduri. Cum este posibil așa ceva?”, se întreabă revoltat Turcescu.

Acesta consideră că ar trebui făcut un program bine pregătit în care să fie depuse dosare, unde fiecare doritor să spună care este scopul pentru care dorește instalarea acestor panouri fotovoltaice.

„Poate omul are o fermă de găini și îi trebuie curent ieftin pentru incubatoare. Sau pur și simplu sunt oameni care locuiesc într-un vârf de munte, izolat și au un transformator vechi, de pe vremea lui Ceaușescu. Trebuie să existe o prioritizare”, mai spune Turcescu.

Jurnalistul consideră că este „o bătaie de joc” la adresa celor care chiar au nevoie de un ajutor când vine vorba despre acest program.

Ai nevoie de meditații pentru a te înscrie în program

La rândul său, Bogdan Comaroni completează că toamna trecută a dorit la rândul său să participe la acest program. Din păcate a aflat ulterior că fondurile pentru programul Casa Verde în București s-au epuizat în câteva minute.

„Eu cred că programul este făcut să se dea fondurile cu dedicație. Ulterior am aflat că în momentul în care trebuie să te înscrii ai nevoie de zeci de acte. Când am aflat ti-ar fi trebuie am cedat”, a punctat Comaroni.

Jurnalistul Robert Turcescu menționează că există deja programe „de pregătire pentru înscriere în Casa Verde”.

„Practic faci meditații, plătești pe cineva care te învață ce acte să ai, în ce ordine ca să poți să completezi formularul”, spune acesta.

De asemenea, în opinia lui Bogdan Comaroni, orice digitalizare în România este „un control total asupra populației”. În acest context, el a menționat contoarele smart.

„Cheltuielile cele mai mari se strâng în ianuarie, februarie. În trecut puteai alege un program prin care plăteai egal tot timpul anului. Se ajungea la o chestiune relaxanta lunar pentru că pe lunile de iarnă se plătea constant la gaze. Pe lunile de vară se plătea constant la curent”, spune acesta.

S-au pus controale inteligente și transmit direct indexul, spune Bogdan Comaroni. El spune că se ajunge astfel în situații, când în anumite luni oamenii nu mai au bani să plătească, deși ar avea posibilitatea să plătească eșalonat pe tot anul.