Capital a selectat 20 de ansambluri rezidenţiale din Bucureşti, dedicate clasei medii, şi a realizat un clasament al celor mai bune oferte în funcţie de preţ, locaţie, întreţinere şi facilităţile puse la dispoziţie de fiecare proiect
Primul criteriu de selecţie al ansamblurilor cuprinse în analiza Capital l-a reprezentat numărul de apartamente. Au fost luate în calcul ansamblurile cu cel puţin 100 de unităţi locative finalizate şi în care se locuieşte deja. Au fost excluse proiectele care oferă spre vânzare doar case sau vile.
Următorul pas l-a reprezentat realizarea unei grile de notare. Aceasta a fost întocmită ţinând cont de preferinţele de achiziţie ale cumpărătorilor bucureşteni, identificate într-o serie de studii de specialitate realizate în ultimii ani. Preţul reprezintă primul indicator în funcţie de care se ia decizia de cumpărare a unei locuinţe, urmat de localizarea proiectului – în această categorie s-a ţinut cont de proximitatea faţă de mijloacele de transport în comun, de spaţiile verzi din zonă şi de distanţa faţă de centrul oraşului – un alt criteriu important este costul de întreţinere sau mentenanţă, care se referă strict la partea de administrare a ansamblului rezidenţial, excluzând consumul individual al apartamentelor, şi nu în ultimul rând, facilităţile puse la dispoziţie în interiorul fiecărui ansamblu.
Trebuie menţionat din start că, în decizia de achiziţie, calitatea materialelor folosite la construire joacă un rol important, însă analiza de faţă nu a putut cuprinde şi acest criteriu din cauza informaţiilor insuficiente venite din partea majorităţii dezvoltatorilor. Datele cuprinse în analiză ne-au fost comunicate de reprezentanţii departamentelor de vânzări ale fiecărui ansamblu rezidenţial în parte.
Grila a fost aplicată pentru fiecare tip de locuinţă, rezultând patru topuri individuale: garsoniere, apartamente cu două, trei şi patru camere.
Click pentru mărire
GHIDUL CAPITAL complet se găsește la chioșcuri împreună cu ediția de astăzi a Revistei Capital.