Dacia ar putea lansa un model hibrid in viitorul indepartat, insa momentan nici nu se pune problema, pentru ca ar fi nerentabil pentru companie a declarat, miercuri, in exclusivitate pentru Capital Online, directorul comercial pentru Renault, Dacia si Nissan in Romania, Jacques Daniel.

Potrivit lui Daniel, incorporatea unei tehnologii de propulsie hibrida pe un model Dacia ar face ca pretul de achizitie al acestei masini sa creasca semnificativ si astfel s-ar pierde avantajul dat de raportul pret – calitate existent in prezent.

„Un model hibrid ar duce pretul mediu actual de circa 7.500-8.000 de euro pentru un automodil Dacia la un nivel care ne-ar face sa pierdem o mare parte a clientilor nostrii. Acesta e principalul motiv pentru care pe termen scurt nici nu se pune problema creeri unui astfel de autovehicul sub marca Dacia”, a explicat pentru Capital Online, directorul comercial pentru Renault, Dacia si Nissan in Romania.

Pe de alta parte, Jacques Daniel a precizat ca desi pretul petrolului si al combustibililor este intr-o continua crestere, modelele Dacia ar putea fi echipate mai degraba cu siteme GPL decat hibrid intr-un orizont de timp nu foarte indepartat, iar daca mai tarziu ratiunile economice vor determina introducerea propulsiei hibrid la Dacia, acest lucru va putea fi facut prin imprumutarea acesteia de la Renault sau Renault-Nissan.

„Daca va fi nevoie, vom putea imprumuta pentru Dacia propulsia hibrid dezvoltata de Renault sau Renault Nissan”, a adaugat Jacques Daniel.

UPDATE:

Potrivit lui Jacques Daniel, Dacia mizeaza pe o crestere a vanzarilor cu cel putin 13% pe plan mondial in acest an, comparativ cu 2007.

„Nu vad de ce pana la sfarsitul anului nu am putea obtine un rezultat mai bun decat in primul semestru . Ne asteptam la rezultate mai bune pentru ca acum au fost lansate si modelele Sandero şi Logan restilizat iar acest fapt isi va pune semnificativ amprenta asupra vanzarilor”, a afirmat, miercuri, Jacques Daniel in cadul unei conferinte de presa.

Daniel nu a putut oferi o cifra exacta cu privire la nivelul vanzarilor estimate pana la sfarsitul acestui an, insa a precizat ca modelul Sandero a inregistrat pana a cum un nivel peste asteptari al cererii.

Mai mult, directorul comercial al Dacia Renault şi Nissan în România este de parere ca vanzarile marcii nu vor fi afectate de cresterea pretului la combustibili.

Deocamdata, preţul ridicat al carburanţilor nu este un pericol pentru vânzările Dacia si nici ale celorlalţi jucători de pe piaţa auto românească, insa primul efect ce va fi observat fa fi acela ca oamenii vor conduce mai putini kilometrii si de asemenea, se vor orienta catre motoarele cu o capacitate cilindrică mai mică, intrucat acestea au un consum redus de combustibil”, a explicat
Jacques Daniel.