Anunțul-șoc al preluării gigantului Twitter de către Musk va reseta regulile jocului, a opinat moderatorul Robert Turcescu. Invitații săi în podcastul EVZ Play de joi au discutat în ce măsură ne putem aștepta la o modificare a paradigmei mondiale odată cu mișcarea abilă a excentricului miliardar.
Era omului-cyborg e din ce în ce mai aproape
La Summitul Mondial al Guvernelor din 2017, Musk declara că, pe măsură ce devin tot mai dependenți de tehnologie, oamenii ar trebui să accelereze legătura cu mașinile. „Într-o anumită măsură, suntem deja niște cyborgi”, a declarat Musk. În opinia sa, transformarea oamenilor în cyborgi – un soi de supraoameni cu capacități atât biologice, cât și tehnologice – va fi realizabilă nu peste mult timp.
Comaroni: Musk promite nemurirea în spațiul virtual
Jurnalistul Bogdan Comaroni a atras atenția că Elon Musk este „un om de afaceri pur”, care a dat o mare lovitură în pandemie având ca instrument de comunicare rețeaua Twitter, unde are zeci de milioane de urmăritori. Însă interesele sale sunt pur pragmatice, consideră jurnalistul.
„Nu a demonstrat apetență pentru altruism sau salvarea umanității. Musk se declară pentru libertatea cuvântului, dar nu știm încă dacă Twitter devine un spațiu al libertății. El este un promotor al cipului și al spațiilor virtuale, ale viitorului. Promite o nemurire în spațiul virtual. S-a văzut că nu putea de unul singur să se rupă de globalism”, a subliniat Comaroni.
Av. Piperea: Când un personaj cu atâta notorietate profețește ceva, profeția poate deveni realitate
Avocatul Gheorghe Piperea a adus în discuție influența uriașă pe care opiniile lui Musk le-ar putea juca în viitorul foarte apropiat odată cu preluarea gigantului Twitter, care îi sporește notorietatea globală.
„Când un personaj cu atâta notorietate ca Bill Gates, Bezos sau Musk, profețește ceva, acea profeție se poate transforma în realitate prin simplul fapt că e rostită”.
În altă ordine de idei, avocatul s-a declarat sceptic față de postura lui Musk de adept al transumanismului. Contrar părerii generale, Gheorghe Piperea a subliniat că în realitate tinerii, inclusiv fiica sa de 20 de ani, nu sunt chiar atât de atrași de supremația virtuală profețită atât de Elon Musk, cât și de alți susținători ai transumanismului și a omului hiper-tehnologizat. Invitatul a negat că noile generații ar dori să devină avataturi sau clone, așa cum se vehiculează și cum pledează Musk în toate intervențiile sale. „O grămadă de oameni încep să înțeleagă de ce e importantă identitatea, sufletul”, a completat avocatul.